Het schijnt een hit te worden in 2014: ploggen. Dat is dus geen bloggen (webloggen) en ook geen vloggen (video bloggen), maar ploggen – photo bloggen. Ploggen, hoe vaker ik het zeg, hoe viezer ik het vind klinken. Ik plog, jij plogt, wij ploggen… Ik heb geplogd. Nou, dat laatste dus nog niet maar daar breng ik gelijk even verandering in.

Of..? Ploggen wij niet met z’n allen eigenlijk allang? Hoeveel maaltijden, langs-de-lijn-momentjes, kerstbomen en zonsondergangen zenden wij niet met z’n allen het www op via Facebook, Instagram en Twitter? Maar dat schijnt nou net geen ploggen te zijn: ploggen is een fotoverslag van een hele dag, niet van een bepaald moment.

Ik ga het proberen:

sapjes Bonnie

9.00 uur. Mijn ontbijt/lunch staat klaar om naar de auto versleept te worden. Op Facebook (jaja, want daar kwam deze ook voorbij) heb ik het mijn “spoor-ik-wel-helemaal” erlebnis genoemd (want hoeveel vocht heb je nodig voor een ritje Den Bosch heen en weer?).

11.45 uur. Aangekomen in Den Bosch, goed gevuld met gezonde sapjes, kan ik toch de verleiding van 1 van deze appels niet weerstaan:

appels Essent

Het pand van Essent (want dat is waar ik ben met collega’s Vera en Eefke) blijkt gebouwd om een oud pand heen. Vind ik mooi! En zou dit dan echt een oude ronde schoorsteen zijn? Vind ik ubermooi!!

Schoorsteen Essent

Ik had dit buurtje op de heenweg al gespot, goede streetart kan ik niet weerstaan. Ik rij erheen en dwaal in de regen wat rond. Instagram ook gelijk weer gevuld. Wat een leven 🙂

Urban Art Den BoschstreetArt Den Bosch

Linksboven blijkt volgens een Braziliaanse Instagram vriend het werk te zijn van Alex Senna. En ja hoor, ik check het en ik heb vandaag gewoon een echte Alex Senna gespot!! De rechter afbeelding is een hart voor mijn Valentijn… (die er dit jaar nog niet is, maar wie weet volgend jaar ;-))

tegen PVVstreetart trein

Op de weg terug even wat onveilige momentjes doorstaan door al rijdend de brug te fotograferen.

brug Den Bosch

Inmiddels is het 17.30 uur. Ik heb online via een vriendin van collega Silvana Cha’s gekocht. Die van hieronder waren helaas al uitverkocht. Maar gelukkig kon ik een ander paar bemachtigen. Helemaal gevoerd, echt iets voor mijn (altijd ijskoude) voeten. Kan niet wachten.

Cha Boots

Mia gaat naar Kickboksen, nog even snel een plog-selfie. Waarom die bril? Geen idee, ik plog ook maar wat..

selfie bril

Ik spring in een joggings en ga koken. Dat wordt voor mij de wortelsoep van gister aangevuld met een kip-pasta-pesto salade, waar Mia ook heel blij van wordt. En wij niet alleen, bij de geur van de kip springt obesikat Sjaak (zowat letterlijk) een gat in de lucht. Mia is weer terug, we maken er TV dinners van, er zijn tenslotte maar eens per 4 jaar Olympische Winterspelen.

kip sjakiesalade huiskamer

En dan is het 21 uur. Er wordt nog een laatste bladzijde gelezen en een laatste foto geplogd.

in bed

Het boek is gesloten. Ik weet het bijna zeker, ik ben uitgeplogd. Het is best bewerkelijk en intensief en het voelt eigenlijk gewoon een beetje als kijk-mij-eens.

Tot slot nog een wijsheid van vriend Ralph die vandaag voorbijkwam:

Life is about

En dit was het dus, mijn eerste en tevens laatste…. PLOG