Hotspot Haarlem: Balk Visch aan ’t Spaarne

haarlem vis

Je zal maar wakker worden en denken “ik wil haring, NU!” Ik had het vanmorgen en dacht even dat ik in een slechte film was beland. Moest ik nu naar de apotheek rennen om een bepaalde test en foliumzuur te halen? Maar nee, ik realiseerde me vrij vlot dat ik alweer een flinke tijd ben “uitgetinderd” dus dat er wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht is. Die haringwens wilde ik echter wèl vervullen en dus spurtte ik op het nieuwe rode Popal Fietsje snel naar mijn vrinden van Balk Visch aan ’t Spaarne.

En wat een TOP locatie hebben Philip en Chantal toch met hun viskraam. Onder de rook van de koepel, aan de rand van ’t Spaarne met uitzicht op de molen… Mijn vierkante Instagram ogen kregen geen genoeg van al die prachtige plaatjes.

Haarlem aan 't Spaarne

Nu eerst vis! Laat ik het eens proberen, haringhappen… Getver, 3 ons ui in mijn “decolleté”. Toch maar liever gesneden. Boterzacht, vet, dik en mals. Smullen!

haringhappen

Ik ging wat vragen stellen:

– Waarin verschilt Hollandse Nieuwe van reguliere haring: “zodra het voorjaar begint gaat de haring groeien. Vanaf dan kan hij zich elke dag 2 procent vetter eten. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Haring mag pas Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16 procent vet bevat, en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is“.

– En dat fileren, hoe doe je dat dan: “nou, gewoon zo“:

– Is het leuk om als stel elke dag samen te werken: wij vinden het heel gezellig maar het is ook effectief: Chantal helpt de klanten en ik focus op het bereiden van de vis. 

hotspot Balk Visch

Wist je trouwens dat:

Haring supergezond is en vooral goed voor de huid?! Ik heb er hier een artikel over geschreven, ook met lekkere recepten erbij.

Balk Visch is nog op zoek naar:

Een nieuwe slogan. En de winnaar krijgt… een elftal Hollandse Nieuwe! (oftewel, een heerlijke grote haringschotel). Doe je mee?

[contact-form to=’OHIMPblog@gmail.com’ subject=’slogan Balk Visch’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Slogan’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Balk Visch aan ’t Spaarne
Friese Varkenmarkt 13,
2011 JA Haarlem
06 50643483

Sharing is caring
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInPrint this pageEmail this to someoneOne thought on “Hotspot Haarlem: Balk Visch aan ’t Spaarne

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Translate »