De schappen liggen er vol mee, met paaseitjes. Van fondant, van marsepein en natuurlijk van chocolade. Heerlijk, maar ik sla ze over dit jaar. Vandaag maakte ik vrolijke, suikervrije paaseitjes.

Nou ja, paaseitjes… die vorm heb ik eraan geboetseerd. Maar kneed je ze in de vorm van een hartje dan zouden ze het ook goed doen met Valentijn.

De ingredienten heb ik allemaal in huis. Gelukkig maar, want naar buiten ga ik liever niet. Ik zit nog steeds onder de uitslag op mijn gezicht en zie er echt uit als een spook. Om er vanaf te komen heb ik verschillende smeersels en pillen voorgeschreven gekregen. En verder mijd ik suiker en gluten, want dat kan het probleem alleen nog maar verergeren. Wat ik heb? Clownseczeem! Wat een giller he, die naam…

De suikervrije paaseitjes maak je zo:

  • 50 gram kokosrasp
  • 150 gram rauwe, witte amandelen (die had ik in huis, maar je kunt ook andere noten gebruiken.)
  • sap van 1 citroen
  • 15 medjoul dadels (zonder pit)

Bereiding

1) In de keukenmachine maal je eerst de noten fijn.
2) Vervolgens doe je de overige ingredienten erbij en laat je de machine net zo lang draaien tot er een min of meer glad geheel ontstaat.
3) Laat het mengsel een half uurtje opstijven in de koelkast.
4) Nu draai je er paaseitjes van, die je nog even door wat kokosrasp rolt.
5) Voor het goede zet je de eitjes een uurtje in de vriezer en vervolgens kun je ze in de koelkast bewaren.

De smaak van de suikervrije paaseitjes is zó lekker!

Ze zijn heerlijk zoet maar door de citroen hebben ze toch een soort van bite. Ik neem er nog eentje 😉

Meer recepten met dadels:

  • Glutenvrije/suikervrije muffins met pindakaas (zonder bloem)
  • Smoothie met dadel en aardbeien

Waar dadels goed voor zijn? Je leest het hier.