“Jeetje wat kom je van ver” zei een collega laatst tegen me toen ze de foto’s van mijn eerste weken “clownseczeem” zag. Het gaat inmiddels weer helemaal goed, maar er zó uitzien… dat wil ik nooit meer meemaken. Voor mijn geïrriteerde huid heb ik o.a. deze 3 huis- tuin- en keukenmiddeltjes gebruikt. Misschien zijn de tips voor een gladde huid ook iets voor jou?

De foto van mijn “nachtmerrie” vind je hier

3 tips voor een gladde huid

1) Water drinken!

Een inkoppertje, maar het verschil is echt zó goed merkbaar. Water hydrateert je huid en zo heb je minder kans op fijne rimpeltjes. Hoeveel water? Ik drink twee liter per dag. Het pad naar het toilet is inmiddels ingesleten…

Wist je dat water je ook slimmer maakt?
Je hersenen hebben namelijk zuurstof nodig om op een optimaal niveau te kunnen functioneren. Het drinken van veel water zorgt voor een goede  toevoer van zuurstof naar je hersenen. Het drinken van ongeveer 8 tot 10 glazen water per dag kan je prestaties verhogen met maar liefst 30%! Meer waterweetjes lees je hier.

2) Havermout!

Ik schreef er al eerder over: havermout verricht wonderen voor de huid. Ik heb het nu niet over voedsel bereid met havermout, ik heb het over scrubben met havermout en een heus havermout masker. Havermout heeft een ontstekingsremmende werking, haalt vlekjes weg, verzacht en hydrateert.

Om te scrubben met havermout maak je in het kommetje van je hand een papje van een beetje havermout met wat water. Vervolgens scrub je hiermee je gezicht. Echt, geen grap… probeer maar! Hoe je het masker maakt lees je hier.

3) Aloë Vera! 

De Aloë Vera plant is op dit moment een hot en gewild woonitem, net als de cactus trouwens. Maar wist je dat je met een stukje blad van de Aloë Vera plant wonderen kunt verrichten voor je huid? Het werkt super eenvoudig: je brengt simpelweg de gel uit het blad van de plant aan op de aangedane huid.