Laatst in Italië leerde ik van onze gids dat nieuwe takjes dennenboom heerlijk smaken in homemade kruidenboter. “Echt!” zei ze nog. Zodoende “smokkelde”  ik wat van dit soort takjes mee terug naar Nederland, want dit wilde ik natuurlijk proberen. Ik heb er van de week kruidenboter mee gemaakt. En inderdaad, lekker! Het recept is heel eenvoudig:

Kijk, dit zijn van die takjes. Het zijn echt verse stukjes dennenboom die je zo kunt plukken.

En hier zie je de boom waar ik ze van geplukt heb. Wat een plaatje nietwaar?!

Sudtirol in Italie is echt prachtig in de zomer. Hier lees je meer over onze hike met gids Tamara, die dus een echte wildplukster bleek.

Hoe maak je dit makkelijke recept voor kruidenboter

Eigenlijk deed ik maar wat, maar het pakte zo goed uit. Zelfs Mia was weer eens te spreken over een maaksel van mijn hand.

Wat heb je nodig

  • 4 eetlepels ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • en wat nieuwe takjes van een dennenboom uit Italië.

Nu kan ik me zo voorstellen dat je die takjes van de spar uit Italië niet zomaar in je keukenkastje hebt liggen? Wat bieslook en/of peterselie doet het ook erg goed als kruid in de kruidenboter.

Vervolgens prak je alles met een vork tot een gladde boter en is het klaar voor een heerlijk broodje.

Dit makkelijke recept voor kruidenboter komt van eigen hand. Maar hier lees ik nog veel meer lekkere manieren om kruidenboter te maken, ik ga die met basilicum zeker binnenkort eens proberen!