Hotel Post-Plaza - Hoteltips OHIMP

In een oud postkantoor in hartje Leeuwarden is een hotel gevestigd, het Post-Plaza Hotel. Dit is niet zomaar een hotel, maar een HEERLIJK hotel. En ja, dat schrijf ik in kapitalen want het is echt waar. De bedden, het interieur, de service… Alles is er even fijn. Kijk maar:

Gelegen in het oude Postkantoor, omringd door kleine straatjes, grachten en mooie winkelstraten, is het Post-Plaza Hotel een ideale thuisbasis om de historische en culturele hoofdstad van Fryslân te bezoeken en ontdekken.

Heel veel tijd breng ik niet door in het hotel. Ik ben nl. in Leeuwarden met een aantal andere bloggers en vloggers om de binnenstad te ontdekken. De 10 leukste tips & hotspots lees je hier.

Hotel Post-Plaza Leeuwarden interieur

Maar wat ik wel doe in het hotel:

Koffie drinken met Friesche koek in het Grand Cafe van Post-Plaza.

Het Grand Cafe van Post-Plaza heeft naast allerlei lekker op de kaart ook een verrukkelijk interieur. Het staat en hangt er vol met oude postkantoor items en de muren zijn beschilderd & behangen met foto’s en filmposters uit die tijd.

Hotel Post-Plaza interieur

Genieten van de wellness in hotel Post-Plaza

’s Avonds na onze eerste ontdekkingsdag van Leeuwarden genieten we nog even na in de wellness van het hotel. Er is o.a. een sauna en een jacuzzi maar je zou ook kunnen kiezen voor een massage of schoonheidsbehandeling.

Chillen op de hotelkamer

Alle hotelkamers zijn supermooi ingericht. Ook de sfeer in mijn kamer grijpt terug naar de hoogtijdagen van het oude postkantoor, door de authentieke balken en garderobe kast uit grootmoederstijd.

Hotel Post-Plaza kamer

Natuurlijk wel met alle gemakken van nu: ik heb een megagroot televisiescherm, een super-de-luxe bed en natuurlijk gratis toegankelijke wifi.

Hotel Post-Plaza bed

Gezond ontbijten voor ons “sup-avontuur”

Op onze tweede dag in Leeuwarden staat er weer een hoop op het programma. Als eerste gaan we suppen in de grachten van Leeuwarden. Hoe dat is? Geweldig!  Je leest er hier meer over. Een stevig ontbijtje kunnen we in ieder geval wel gebruiken, we hebben allemaal nog niet eerder op een sup gestaan. Er is genoeg keuze bij het ontbijtbuffet van Hotel Post-Plaza: eieren, broodjes, fruit, yoghurt met verse noten en zaden etc.

Hotel Post-Plaza ontbijt

(fotocredit ontbijt: Leonie)

Denk je er zelf over om een weekendje naar Leeuwarden te gaan? Ik kan je dit hotel echt aanbevelen. Eventueel hebben ze ook fietsverhuur, speciale arrangementen (boottocht over de grachten i.c.m. champagne en overnachting bijvoorbeeld), mogelijkheden voor bedrijfsevenementen en trouwerijen. Meer hierover lees je op de website van het hotel.

Post-Plaza Hotel & Grand Café
Tweebaksmarkt 27
8911 KW Leeuwarden

Hotel Post-Plaza