5 tips om de wijk Scharloo in Curacao te verkennen (street art!)

Scharloo in Curacao

Als je door de wijk Scharloo in Curacao wandelt, dan kom je de meest mooie panden tegen, vervallen of niet. De muren zijn geschilderd in de typisch mooie kleuren die je kent van Curacao en ook kom je er prachtige street art tegen. 5 tips om de wijk Scharloo in Curacao te verkennen:

Mia en ik krijgen een rondleiding door de wijk Scharloo van Marcel, de directeur van Stichting Monumentenzorg van Curacao.

Scharloo en Fleur de Marie

Het is goed dat we de wandeling onder begeleiding van een gids doen, want helemaal veilig is deze wijk niet. Maar daar wordt hard aan gewerkt door Stichting Monumentenzorg! Zo helpen zij de lokale bevolking met het verbeteren van hun leefomstandigen, bijv. door het creëren van plekken voor jongeren.

hangplek Scharloo

Ook zorgt Marcel ervoor dat de huizen beetje bij beetje gerenoveerd worden. Hoewel sommige huizen in de oude staat natuurlijk ook gewoon prachtig zijn.

huizen in Scharloo in Curacao

vervallen huis Scharloo

Streetart in Curacao

Een project dat de wijk steeds meer toeristische aanzien geeft is het street art project. Kunstenaars van Curacao wordt de mogelijkheid gegeven om de wijk nog meer kleur te geven.

streetart Curacao

Een van de meest bekende street art kunstenaars van Curacao is Garrick Marchena. Moet je kijken wat een mooi werk hij maakt:

Garrick Marchena - adelaar

Garrick Marchena - Engel

Garrick Marchena - streetart Curacao

5 verkenningstips voor de wijk Scharloo in Curacao

 1. Maak een wandeling door deze wijk in de ochtend of namiddag, anders is het echt heel warm.
 2. Op zich is de wandeling overdag prima te doen zonder gids. Maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen en toch een in de arm nemen. Niet alleen voor je veiligheid, maar ook omdat een gids vaak net die extra bijzondere plekjes weet te vinden.
 3. Grenzend aan Scharloo ligt het wijkje Fleur de Marie. Al net zo mooi en ook meer dan de moeite waard om doorheen te slenteren.
 4. Toe aan een break? Strijk dan neer bij Beyglz, een heerlijke coffee bar met gezonde sapjes, hapjes en heerlijke koffie.
 5. Integra Natural is een winkeltje gerund door bewoners van Scharloo, waar ze 100% biologische huidverzorging produceren. Trouwens, binnenkort met webshop!

Bon op Curacao

Marcel zorgt er met Stichting Monumentenzorg voor dat deze muur straks weer strak blauw is. Maar ondertussen vind ik het leuk dat mijn naam hier geschreven staat 😉

Vlog: Scharloo in Curacao

In deze video zie je hoe cool Scharloo is, de street art en Beyglz en Integra Natural van binnen (en buiten). Ik vind deze wijk een echte must-see als je naar Curacao gaat.
15 thoughts on “5 tips om de wijk Scharloo in Curacao te verkennen (street art!)

 1. Noor

  Wat een mooie streetart, echte kunst inderdaad. Ik hou ook van vervallen pandjes, zie er prachtig uit.

  Reply
  1. Bonnie Dubois Post author

   Ja mooi he. Veel huizen en panden worden opgeknapt door Stichting Monumentenzorg maar wel met behoud van het originele karakter.

   Reply
 2. Monique

  Wauw wat leuk zeg. Ik wist helemaal niet van deze wijk af. Als we nog een keer gaan zullen we er zeker naartoe gaan.

  Reply
 3. Samantha

  Ik ben daar ook geweest begin dit jaar. Vond het heel indrukwekkend. Maar wel beter om overdag te gaan en niet ’s avonds. Wij reden er toen doorheen en dat voelde niet helemaal veilig.

  Reply
  1. Bonnie Dubois Post author

   Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Maar er wordt op allerlei vlakken aan gewerkt want voor Curacao is het toerisme natuurlijk de belangrijkste inkomstenbron. Dus veiligheid staat er heel hoog op de agenda.

   Reply
 4. chantal

  Hi volgens mij is de foto met de schildering van het engelen meisje ergens anders genomen dan scharloo en is dat in de wijk marie pompoen?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring