Daar lagen ze dan, een 3-tal overrijpe bananen die schreeuwden om verwerkt te worden in een bananenbrood. Tijd voor een nieuw recept: dit keer een bananenbrood met walnoten. En zoals je kunt verwachten op OHIMP, ook dit brood is weer heel makkelijk te maken.

Hoe rijper de banaan, hoe gezonder hij is. Ja het klopt dat de banaan dan inderdaad wat meer suikers bevat, maar des te lekkerder smaakt hij dan in je bananenbrood.

Waarom zijn overrijpe bananen gezonder?

Dat komt o.a. omdat een volrijpe banaan met vlekken op de schil een stof produceert genaamd TNF (TumorNecrosis Factor) die over het vermogen beschikt afwijkende cellen c.q. celvorming te bestrijden. Hoe rijper de banaan hoe beter als natuurlijk medicijn in de strijd tegen kanker.

Hier heb ik nog meer bananenweetjes opgesomd. Wist je bijvoorbeeld dat de schil van een banaan werkt tegen de jeuk van muggenbulten?!

Ingrediënten voor het bananenbrood met walnoten

O ja, nog even over walnoten. Vind je die ook niet ontzettend lekker in cakes, yoghurt en salades? Naast de heerlijke smaak hebben walnoten nog meer te bieden, ze zijn namelijk heel erg goed voor je. Walnoten zorgen voor:

  • een gezond hart
  • verlaging van het cholesterolgehalte in het lichaam
  • een verlaagd risico op diabetes
  • hulp bij het op gewicht blijven
  • sterkere botten
  • verbeteren van het metabolisme
  • remmende eigenschappen van ontstekingen
  • een goede nachtrust
  • stemmingsverlichting
  • verbetering van de spermakwaliteit
bron

 

En nu dan de ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram kokosmeel (je kunt ook amandelmeel nemen)
  • 50 gram havermout
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el honing (of meer naar smaak)
  • theelepel baking soda
  • 1 cup walnoten voor het beslag (ik breek ze altijd in kleinere stukjes)
  • 1 cup walnoten voor de garnering
  • wat olie om de bakvorm in te vetten

Zo maak je het bananenbrood met walnoten:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de walnoten in de kom van je blender en mix het tot een glad beslag. Giet het beslag in de cakevorm en schep er 1 cup walnoten doorheen. De andere cup walnoten verspreid je over de cake.

Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in 50 minuten mooi bruin.
Altijd goed om na de verstreken baktijd even de satéprikker test te doen: steek een satéprikker in het brood en als deze er schoon uitkomt, dan is het bananenbrood gaar.

Geniet lekker van dit makkelijke bananenbrood met walnoten!

Makkelijk recept: bananenbrood met walnoten

Meer bananenbrood inspiratie: