Slowcooker time! Dit keer een recept voor een heerlijke, gezonde curry met pompoen en kip. Het is een heel makkelijk recept, waarmee je naar hartelust kunt variëren.

Minimaal een keer per week maak ik een gerecht klaar in de slowcooker en telkens bedenk ik me: waarom doe ik dit niet vaker? Het werkt zo gemakkelijk, het is een kwestie van snijden, roeren en aanzetten. Met dit gerecht voor een curry met pompoen en kip is het niet anders. Aan de voorbereiding ben je niet meer dan 10 minuten kwijt en vervolgens doet de slowcooker de rest. Aan de slag dan maar?

Ingrediënten voor de curry met pompoen

  • twee pakjes kokosmelk
  • 2 kopjes water
  • 2-4 eetlepels rode curry pasta (afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • een eetlepel kokospalmsuiker
  • 1 eetlepel verse, geraspte gember
  • 2 theelepels vissaus
  • 3 gehakte knoflookteentjes
  • ongeveer 1 pond kippendijen (zonder bot)
  • 1 grote pompoen in blokjes gesneden (of doe gemakkelijk en koop 2 zakjes kant-en-klare pompoenstukken bij AH)
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1-2 rode pepers (wederom afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • stengel citroengras
  • 1 pak rijst (ik kies voor zilvervliesrijst maar je kunt bijvoorbeeld ook voor bloemkoolrijst kiezen)
  • ter garnering: verse koriander en wat limoensap

Bereidingswijze curry met pompoen

  1. Plaats alle ingrediënten, met uitzondering van de rijst en de garnering, in de slowcooker .
  2. Zet hem op de lage stand voor 6 uur of op hoog voor 4 uur.
  3. Bereid de rijst.
  4. Serveer met verse koriander en besprenkel met wat druppeltjes limoensap.

Eet smakelijk!

Over de slowcooker:

Deze mooie, rode slowcooker is van het merk  Andrew James. Het is een grote variant, wel 6,5 liter. Meer informatie vind je hier op de website van Slowcookery.

Over de werking van een slowcooker, en waarom ik niet meer zonder kan, vertel ik hier meer.