Supergezond is dit vegetarische quinoa stoofpotje met kikkererwten, tomaat en boerenkool. De slowcooker doet al het werk voor je, waarna jij lekker kunt genieten.

Ik heb een nieuw, favoriet slowcookerrecept: dit eenvoudige maar o-zo-lekkere quinoa stoofpotje. De voorbereiding kost je nog geen 10 minuten, waarna de slowcooker de ingrediënten stooft tot een heerlijk gerecht. De boerenkool voeg je op het laatst toe en hierdoor krijg je toch zo’n fantastisch wintersmaakje. Smullen!

Wist je trouwens dat een portie boerenkool ruim 1300% van de aanbevolen dagelijkse vitamine K bevat maar ook nog eens 130% van de aanbevolen vitamine A. Lees hier waarom boerenkool zo enorm gezond is.

Ingrediënten voor het quinoa stoofpotje

  • 1 cup ongekookte quinoa, goed afgespoeld
  • 2 blikjes met tomatenblokjes
  • 1 pot kikkererwten, afgespoeld
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/4 tl gedroogde rozemarijn
  • 1/4 tl gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bouillon blokje (groente)
  • 4 cups water
  • 2 cups fijngesneden boerenkool
  • naar smaak: zout en peper

Zo maak je het quinoa stoofpotje:

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de boerenkool, in de kom van je slowcooker en roer goed door.

Dek af en kook op de lage stand voor 7 uur. Roer vervolgens de boerenkool erdoorheen en kook nog 1 uur op laag.

Eet smakelijk!

Serviescredits: deze grote kommen zijn van het mooie merk Serax, en met hun doorsnede van 19 cm lenen ze zich perfect voor soepen en eenpansgerechten. Het aardewerk heeft een glanzende glazuurlaag aan de binnenkant en een (deels) mat geglazuurde buitenkant waardoor je de ruwheid van het materiaal ziet.