Op zoek naar een lekker, makkelijk en winters recept? Deze ovenschotel met kip en broccoli is heel eenvoudig te maken en smaakt superlekker.
Ingrediënten
* 700 g aardappelschijfjes (duopak)
* 300 g kipfilet gehakt (je kunt uiteraard ook variëren met vegetarisch-, of rundergehakt)
* 1 ui, gesnipperd
* 2 el olijfolie
* 500 g broccoli, in kleine roosjes
* 100 g mix voor gehakt (pakje)
* 400 ml koud kraanwater
* 1 ei
* 175 g geraspte kaas (als je oude kaas te pittig vindt kies je voor een jongere variant)
Zo maak je de ovenschotel met kip en broccoli
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Kook de aardappelschijfjes 5 min. in water met zout. Giet aardappelschijfjes af en verdeel de helft over de bodem van de ingevette ovenschaal.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak gehakt en de ui 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel de broccoliroosjes erover. Leg de rest van de aardappelschijfjes erop.
- Doe de mix voor gehakt met het water en de ei in een kan en roer goed door. Schenk het mengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de kaas. Bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Gek op winterkost? Dan vind je deze recepten vast ook heel lekker:
- basisrecept zuurkoolstamppot
- spinazietaart a la Frank
- moussaka met pompoen
- andijviestamppot met lekkere variatietips
- bruine bonensoep
Er gaat wat mis op de pagina: geen ingredienten te zien, en kip met broccoli maar lezen hoe te maken: bak het gehakt 🙂
Als die helemaal juist is, kom ik lezen en zeker eens maken.
Ja stom hè, sorry Maar nu gaat het goed volgens mij