pompoen snijden

Met kun je zo veel lekkere dingen maken: pompoensoep, pasta met pompoen, muffins… noem maar op. Het snijden van een rauwe pompoen is echter een lastige en soms gevaarlijk klusje. Dit zijn 2 handige manieren om pompoen te snijden.

Pompoen is niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel voedingsvezels. Die zorgen voor een goede darmwerking. Bovendien zit pompoen ook barstensvol bètacaroteen dat weer supergoed is voor je ogen en huid.

Tip: lees hier een lekker recept voor muffins met pompoen.

Handige manieren om pompoen te snijden: 

Voor de ene manier heb je een magnetron nodig en voor de andere manier een oven.

De eerste variant, met de magnetron:

  • Prik of snij diepe gaatjes in de pompoen;
  • Leg hem 2 minuten in de magnetron, op vol vermogen. Die gaatjes zijn echt nodig want als je die vergeet, ontploft je pompoen.
  • Laat de pompoen nog een paar minuten afkoelen in de magnetron.
  • Nu is de pompoen zacht genoeg om hem makkelijk te snijden.

handige manieren om pompoen te snijden

De tweede variant, met de oven:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de pompoen doormidden.
  • Leg de 2 helften met de schil naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Bak de pompoen zo’n 35 minuten.
  • Haal de helften uit de oven en vervolgens kun je met een lepel de pompoen heel gemakkelijk uit de schil scheppen.

De schil van een pompoen is trouwens gewoon eetbaar

Voor het geval je het nog niet wist: de schil van een pompoen kun je gewoon eten. Deze wordt namelijk goed zacht bij verhitting, maar natuurlijk wel even goed wassen van tevoren.