De voor-na foto’s van onze erker metamorfose

erker metamorfose

Onze erker metamorfose… Nou ja, metamorfose. Heel erg veel is er niet veranderd. Het belangrijkste: de nieuwe raambekleding! We hebben gekozen voor zogenaamde top-down bottom-up plissé gordijnen van Label65. Hoe vind je het geworden?Het kon ook echt niet langer. Onze oude rolgordijnen hingen erbij als vodjes. Het houtwerk was door wat lekkages op verschillende plekken gaan uitzetten. En het geheel mocht ook wel eens een frisse lik verf hebben.

erker metamorfose before

Zo gezegd zo gedaan

Allereerst heb ik het houtwerk laten vervangen. Ik dacht dat het een enorme klus zou zijn en dat ik gelijk nieuwe kozijnen zou moeten aanschaffen maar dat bleek helemaal niet nodig. Evengoed was het nog best een operatie.

houtwerk erker

Na het plaatsen van het nieuwe houtwerk heb ik alles geschilderd, in spierwit. Vervolgens zijn de gordijnen ingemeten, dat blijkt trouwens echt nog een klusje te zijn waarvan ik blij ben dat ik het door een vakman heb laten doen.

Lees ook: plissé gordijnen inmeten? Zo ga je te werk.

En dan zijn de gordijnen klaar

Aan de hand van verschillende staaltjes heb ik de kleur uitgezocht. In eerste instantie wilde ik gaan voor wit maar aan de andere kant leek een kleur me ook wel eens leuk. Het is uiteindelijk lichtgroen geworden! Kijk, hier worden de voorbereidingen getroffen om ze in te hangen.

inhangen plisse gordijnen

Wat ik mooi vind is dat de plissé gordijnen lekker kleuren bij de planten. De buitenkant is overigens gewoon wit, dat vind ik prettig want dan zie je dus vanaf de straatkant gewoon witte gordijnen. Moet je eens zien hoe strak ze ingemeten zijn, nul-komma-nul inkijk, want daarachter zit het houtwerk.

plissé gordijnen label 65

Wat betekent top-down bottum-up?

Met een top-down bottom-up systeem kun je zelf bepalen op welke hoogte je de gordijnen wilt “uithangen”. Kijk, dit zijn de variaties:

Zo zijn de gordijnen als ze helemaal omhoog zijn:

plissé gordijnen open

Hier heb ik de gordijnen alleen omhoog gedaan aan de onderkant, handig tegen inkijk:

plissé gordijnen tegen inkijk

En zo heb ik de gordijnen ’s avonds gesloten. Wat ik geweldig vind is dat je zo kunt spelen met de gordijnen, dat je de glas in lood ramen nog mooi ziet:

gesloten plissé gordijnen

De plisse gordijnen heb ik via Raambekledingnederland.nl. Zij hebben allerlei soort raambekleding: vouwgordijnen, rolgordijnen, horren, gewone gordijnen, plissé gordijnen… noem maar op. Ik ben dus zoals gezegd fan van hun inmeetservice maar ook van de ruime collectie. Het was nog lastig kiezen! Maar uiteindelijk ben ik hartstikke blij met de keuze die we gemaakt hebben.

Nog even onze zwaan in het zonnetje

Ik weet het, deze zwaan… daarover lopen de meningen nogal uiteen 😉 Maar ik blijf het een plaatje vinden.

erker metamorfose

Af en toe maak ik hier een lekker hoekje bij de kachel.

plissé gordijnen erker

En, wat vind je van onze erker metamorfose?

Nieuw houtwerk, lik verf en super gordijnen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden?

En stel dat jij ook toe bent aan nieuwe gordijnen, kom dan zondag vooral even hier terug op OHIMP. Van Raambekledingnederland mag ik namelijk iemand blij maken met 500 euro shoptegoed!!!!

Erker metamorfose met plisse gordijnen
18 thoughts on “De voor-na foto’s van onze erker metamorfose

 1. Arja

  Ik vind het prachtig!! echt super mooi geworden.En moet eerlijk zijn: zelfs de zwaan wordt er nu mooier op: wowwwwww echt vet!
  Daar ook ik ernstig toe ben aan raambekleding (zelf ingemeten dus aan beide zijdes 15cm inkijk oeps) doe ik meer dan graag mee.
  Niet geschoten is altijd mis, fijn weekend, het is een genot om naar te kijken.

  Reply
  1. Arja

   Ik bedenk me net: kan dit systeem ook halverwege je raam dan komt het precies in het midden ervan..dat zou bij mij ook handig zijn.Ik zie hieraan dat het echt verschil maakt..zo mooi.

   Reply
    1. Arja

     Nog een vraagje: ik zie een leuk lampje zonder hinderlijke snoer (zit erin zo te zien) weet je nog waar die vandaan komt?

     Reply
 2. Joke

  Mooi geworden hoor! Kun je zo blij van worden als het er dan weer netjes uitziet, weet ik uit ervaring
  Hier hangt van alles van label65, mooi spul!

  Reply
  1. Bonnie Dubois Post author

   Wat goed zeg! Ik heb er nu ook horren van, in de slaapkamers. Maar ga vast en zeker nog meer aanschaffen. Boven hangen nog rolgordijnen die ik ook gigantisch verkeerd heb ingemeten…

   Reply
 3. Anneke Ruijgh-jansen

  Geweldig, ik doe graag mee om te kijken of het bij ons ok gaat lukken.
  Tijdje op zoek want wij zitten steeds met een schuifpui wat het niet makkelijk maakt om iets op te hagen.
  Wel zo handig om ze op elke hoogte te laten zakken.

  Reply
 4. Ilona Hermans

  Ja! Ik ben fan, wij hebben nu alles karig met plakfolie afgeplakt zodat ze niet naar binnen kunnen kijken en dan met een rolgordijn. Dit is zoveel beter, meer lichtinval en spelen met je gordijnen waardoor het elke keer anders oogt. Vindt de kleur ook super en nog eens fijn dat de buitenkant gewoon wit is.

  Reply
 5. Gerda

  Ziet er geweldig uit!! Prachtig met een mooi kleurtje voor in je woonkamer!! Ik vind zo’n erker ook zo mooi en dat met die glas in lood ramen!
  Heb even op de site gekeken en zag zelfs dat er ook keus was in plisségordijnen. bv met zijgeleiding en verduisterend.

  En de zwaan viel mij gelijk al op en ik vind het prachtig zo met die plant! Tenminste iets anders dan een gewone bloempot! En die zwaan is naar mijn mening dan ook echt geen miskoop!

  En ja hier hangen de rolgordijnen al 25 jaar ..niet heel meer , want ik heb de onderkant waar het latje in zat eraf geknipt. en nee niet mooi meer, mar irritantste is dat we elke keer met zijn tweetjes het rolgordijn moet oprollen.

  Maar is super mooi gedaan door het bedrijf!! Want ja inmeten moet precies gebeuren en dat is ook zeker heel belangrijk! Mooi systeem dat je ook kan bepalen op welke hoogte je de gordijnen wilt hangen!

  Reply
 6. Leandra

  ik ben jaloers… op je erker! Wat een heerlijke plek heb je daarmee. Kan mij heel goed voorstellen dat je ’s avonds lekker tegen de kachel aan zit. Met de nieuwe raamdeco is het echt heel knus. Erg mooi gekozen. Ben het met je eens dat het voor het glas in lood echt een uitkomst is. Prachtig!

  Reply
 7. Lucie

  Zo zie je maar weer, het zit ‘m vaak in de kleine dingen, mooie metamorfose van de erker, echt met oog voor detail gedaan! En wat een subtiel maar schitterend kleurtje groen! En tenslotte de mooie en tegelijk slimme gordijnen: prachtig effect, vooral hoe het daglicht wordt gezeefd, gelijk een hele serene sfeer!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring