uniek huis karwei

Het leven is te mooi voor een alledaags, onpersoonlijk interieur. Bovendien, een beetje lef maakt alles leuker. Doe daarom eens iets bijzonders met je interieur, durf! Zelfs een vloer kan uniek zijn. Hieronder vind je vijf keer wooninspiratie voor een huis met lef, i.s.m. Karwei. Welke vind jij het leukst?

Karwei heeft de laatste jaren heel veel aandacht voor bijzonder en leuk wonen. En dat niet alleen, de woonspullen bij Karwei zijn ook nog eens ontzettend goed betaalbaar. Persoonlijk ben ik groot fan van deze bouwmarkt. Hoewel ik Karwei met het bestempelen van alleen bouwmarkt gewoon serieus tekort doe. Moet je kijken, deze foto van een geweldige “gallery wall” maakte ik afgelopen jaar op de Karwei stand in de vtwoonbeurs. Heerlijk toch?

wooninspiratie: gallery wall

Strandhuisjemetamorfose

Ook voor mijn strandhuisjemetamorfose dit jaar heb ik de Karwei bij mij achter veelvuldig bezocht. Voor verf, voor hout, voor schroeven maar vooral ook voor woonaccessoires. Een uitgebreide blog en vlog kunnen jullie binnenkort verwachten, maar wat dacht je van dit daybed, de plankjes en de zelf gefabriceerde dekenlade? Jaja, het tafeltje is ook te gek, maar die is nou net niet van Karwei 😉 Je kunt hem trouwens op dit moment wel winnen op OHIMP. Meedoen kan hier.

Strandhuisje metamorfose

Karwei zet 5x wooninspiratie op rij, en die wil ik jullie niet onthouden:

1.      Breng je vloer naar een hoger niveau

Met twee verschillende vloerkleuren creëer je meerdere woonzones. Een verhoging maakt het helemaal uniek. Gewoon doen! Want met PVC kliktegels maak je die heel gemakkelijk. Tafel, plantenhoek, expositieruimte voor je mooiste spullen: laat je creativiteit er maar op los.

PVC vloer Karwei

Mooi contract creeer je ook met een opvallende bank.

Lees ook: dit zijn dé 5 bankentrends van dit moment

banken inspiratie

Trouwens, ook twee verschillende kleuren op de muur zijn geweldig, moet je zien:

karwei inspiratie

2.     Do it yourself: light it up!

Maak je eigen lampencombinatie. Vorm, lengte, lamp, fitting en snoer: niets is te gek. Bij KARWEIkun je je eigen hippe hanglamp samenstellen door je favoriete lichtbron, snoer en fitting te combineren. Voor extra effect hang je er meerdere naast elkaar!

hanglampen karwei

3.      It’s all about contrast

Zwartmetalen meubels, met een wand van onbehandeld hout en een zachtgele vloer. Waarom niet? Door contrast in te bouwen in je huis laat je zien dat je durft. En je weet zeker: zo’n interieur, daar is er maar één van!

Wooninspiratie: lichtgele vloer

Goed contract kun je ook creëren met een gallery wall:

 gallery wall Karwei

4.     Ga voor een unieke muurschildering

Organische vormen, zoals cirkels, en de kleur pale pink zijn dé trend. Wat dacht je van een unieke muurschildering? Gebruik de meest creatieve vormen, bijvoorbeeld dit vrolijke Memphis-design uit de 80’s. Op de site van Karwei staat een hele makkelijke DIY voor deze muurschildering. Op mijn Pinterest bord “Beautiful Walls” zie je trouwens nog veel meer prachtige muren. Laat je lekker inspireren.

muurschildering Karwei

muurschildering Karwei

5. Ga voor hangend groen

Waarom zou je jouw planten alleen maar in de vensterbank of op een plantentafeltje zetten, terwijl ze in de lucht misschien nog wel veel beter tot hun recht komen? Met dit hangplankje kun je jouw planten overal een plekje geven! Ontzettend eenvoudig zelf te maken via deze werkbeschrijving.

DIY hangplant plankje

En, is deze wooninspiratie geschikt voor jou?

De gele vloer vind ik echt helemaal geweldig. Maar dat zie ik binnenkort niet zo snel gebeuren. Ik wil binnenkort wel aan de slag met wooninspiratie nummer 5, die van de plantenhanger. En tja, die okergele bank, die staat al tijden op mijn verlanglijstje 😉 Misschien wordt het deze winter wel eens tijd…