PPVDW: “Mam, waarom hebben wij zo #$% veel dieren in huis!”

dieren in je interieur

De puberperikel van deze week gaat over ál onze dieren in huis. En dan heb ik het niet over onze katten en andere diertjes die je (met het blote oog) niet ziet. Neenee, dit gaat over ons interieur, waar Mia natuurlijk helemaaaal niet achter staat…

“Mam, waar hebben wij zo #$% veel dieren in huis!”
“Huh, we hebben alleen maar Fransje en Sjakie?”
“Nee ik bedoel al die beeldjes en dingetjes. Ik schaam me dood!”
“Ah joh, dat valt toch wel mee? We hebben alleen maar… wacht, ik tel ze even.”

dieren in huis

Een rondje door het huis

Sjonge, die pubers kunnen me ook wel een potje overdrijven he?!

retro hond

Ik zit op de bank en kijk eens om me heen. Ik zie een zwaan, hond, aap, octopus, neushoorn en nog een hond.

Gister kocht ik nog dit superleuke aapje bij de ACTION, voor 1,98 euro! Die kon ik niet laten staan, toch?

kaarshouder Aap Action

Maar oei… Ik loop naar de keuken en zie een giraf, aap en zelfs nog een aap. Die Mia, ze heeft gewoon hartstikke gelijk, we hebben écht veel dieren in huis!!

keukenplank

Maar dit was het vast wel een zo een beetje. Je voelt hem al aankomen he?

“Mam, we hebben zelfs dieren in onze toilet!”

hert jaren 50

O ja, mijn hertjes. Wat zijn ze leuk he? Toevallig keek ik laatst nog op Marktplaats voor meer van deze houten, jaren-50 hertjes. Maar nu ik zo met mijn neus op de feiten word gedrukt laat ik ze maar aan me voorbij gaan.

Ook boven ontkom ik niet aan de dieren in huis. Zo’n rondje door het huis blijkt trouwens confronterend op alle fronten: volgens mij ben ik een verzamelfreak in de dop!!!

toilettafel

Kijk, dit is de toilettafel in mijn slaapkamer. Wat een zooi he? En zie je de reflectie in de spiegel? Op die metalen kast heb ik met magneetjes (ja, ook dierenmagneetjes pfffff) alle vaantjes van Mia’s sportdagen geplakt van de basisschool. + veel foto’s, een pluk haar die ze zelf afgeknipt heeft (in 2008!!), briefjes, kaarten etc. etc. En links daar staat… een hond!!

In de vensterbank in onze slaapkamer staan deze 2 gezelligerds. (Oei, die gordijntjes kunnen ook wel een wasbeurt gebruiken!)

dieren in huis - hondjes

Dit was het dan toch wel, met de dieren in huis?

Forget it, in Mia’s slaapkamer heb ik onlangs deze zwaan geplaatst (tot walging van haar, ik ben benieuwd hoe lang hij er zal staan. Trouwens, die dorre blaadjes mag ik ook wel eens weghalen).

plantenpot zwaan

Als ik in de badkamer even aan het bijkomen ben schrik ik me een hoedje als ik naar de muur kijk. Herten!!! Drie op rij, verstopt onder kettingen en haarelastieken.

herten hanger

HELLUP!!

En, wat vind jij van de dieren in ons huis 😉 Een ding weet ik wel, dit najaar ga ik gigantisch opruimen, uitzoeken en wegdoen. Tips welkom!

dieren in je interieur

 




5 thoughts on “PPVDW: “Mam, waarom hebben wij zo #$% veel dieren in huis!”

 1. Arja

  Denk dat je puber bij mij blij wordt hihihi (hoop ik voor zover dat kan hahaha) niks van dit soort prullarieja in huis. Maarrrrrrr dat kan misschien net zo erg zijn 😀
  Ik maak er ff een dolletje van, heb me rot gelachen zojuist: heerlijk toch.

  Ik hou hiervan, bij mensen in huis: maar niet in die van mij: 3 mooie blauwe vazen, een witte op de tv kast – vensterbanken eindelijk naar me zin is een zeeblauwe kleur. Nog eens 3 vaasjes (action) in de keuken: klaar.

  Reply
 2. Simone

  Inderdaad erg veel, maar niet storend. Dus ik zeg: lekker laten staan.
  Hetbis jouw huis! Straks gaat die puber toch het huis uit.. en dan zou jij met een kil steriel huis zitten?
  Wel die slaapkamer even een goede beurt geven.. dat geeft rust.
  En die gordijntjes… Daar zit ‘weer’ in.. Door de vochtigheid in de winter waarschijnlijk.. Dat krijg je er niet meer uit. DUS nieuwe gordijntjes kopen/maken. En dan zorgen dat ze net eitjes verderven het raam zitten!

  Reply
 3. Dorien

  Haha hilarisch! En zo herkenbaar. Niet dat wij al die dieren in huis hebben hoor, maar ik kan er ook wat van als het op verzamelen aankomt. Vooral de spullen van onze kinderen kan ik maar niet wegdoen. Dozen vol oude tekeningen. Ga ik ze daar later nou echt blij mee maken?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring