Reizen als Libelle vlogger, hoe werkt dat?

Libelle vlogger

In mei 2016 ben ik benaderd door Hilmar Mulder, de hoofdredacteur van Libelle: “Bonnie, jij bent toch 40plus en je maakt toch graag blogs & video’s? Vlog jij ook, zou jij interesse hebben om Libelle vlogger te worden?”

WOW, wat een geweldige uitnodiging, die neem ik natuurlijk met beide handen aan. In eerste instantie zou ik de zgn. food Libelle vlogger worden: makkelijke recepten, niet te duur, gezond, maar soms ook best met behulp van een pakje. Nou ben ik niet écht een ster in het koken van exquise maaltijden dus het onderwerp was me op het lijf geschreven. Maar uiteindelijk zijn we geswitched en zo ben ik de reis vlogger van Libelle geworden. Even better!

Libelle vlogger wintersport

Reizen als Libelle vlogger, hoe werkt dat?

Voor OHIMP bezoek ik natuurlijk al heel veel bestemmingen, nationaal of internationaal. Het is dan ook niet heel veel moeite om ook een vlog voor Libelle te maken. Hoewel… er komt best wat bij kijken hoor:

  • Ik werk volgens een script dat ik zelf schrijf en toets met Libelle.
  • Dit script omvat een aantal vaste onderwerpen. Als ik bijv. een stad bezoek, dan is het belangrijk dat deze veelzijdig belicht wordt: shoppen, cultuur, bereikbaarheid, hotspots. Veel onderzoek vooraf dus ook.
  • Vervolgens is het een kwestie van op pad gaan met de selfiestick en altijd in je achterhoofd houden dat het een rond en kloppend verhaal dient te worden, voor de kijkers. Ik maak presentatie- en sfeershots en probeer dit altijd vanuit verschillende hoeken te doen.
  • Uiteindelijk monteer ik het materiaal, dat wil zeggen dat ik alle video’s die ik opgenomen heb in de juiste volgorde (volgens script) achter elkaar zet en aanlever bij Libelle. Dat is vaak voor 10 a 14 minuten beeld.
  • Tot slot monteert Libelle het af, tot een vlog van 2 a 4 minuten.

Wat ik het lastigste vind als Libelle vlogger?

Veel mensen kijken me raar aan als ik bijv. in een binnenstad met mijn selfiestick een tekst sta in te spreken. Ik moet dan ook echt mijn gene opzij zetten en bedenken: die zie ik toch nooit meer.

reisvlogger Libelle

Mijn doel als Libelle vlogger:

Beter worden! Ik wil makkelijker kunnen spreken, NUL last meer hebben van gene en uiteraard nóg betere videoskills ontwikkelen.

Heb jij nog tips of vragen? Ik lees ze graag.

XX
Bonnie

hoe werkt vloggen

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring