tinderW. kwam er als eerste mee: “Bon, jij bent toch single?! Je MOET de Tinder app proberen. Superleuk, ik heb zeker al 4 goeie dates achter de rug!”

Daten, pfff. De gedachte alleen al bezorgt me slapeloze nachten. Moet ik weer oppas regelen, mezelf gaan afvragen of ik wel aan de standaard voldoe… Nee, ik ben het daten inmiddels allang verleerd. En van een potje gluren naar beschikbare mannen via een dating app word ik ook niet meer warm of koud.Dat heb ik een paar jaar geleden nog gedaan, op relatieplanet en Lexa. Tinder, ik sla hem over. 

Maar toen kwam daar single vriendin S. met het bericht:  “We MOETEN de Tinder app proberen, iedere single in Nederland is ermee bezig!”. Nou vooruit dan maar, proberen geen kwaad. Ik heb bovendien sinds kort een goed excuus: onehandinmypocket.nl.

Wat is Tinder (voor de onwetenden onder ons): een app, te verkrijgen in de appstore (of andere platforms) en inmiddels al 1,5 miljoen keer gedownload!  Je meldt je aan met je Facebook account, wat eigenlijk het enige is wat je hoeft te doen. Vervolgens worden jouw Facebook profiel foto’s gekoppeld aan je Tinder profiel, wordt je locatie bepaald en krijg je kandidaten voorgeschoteld op basis van gedeelde (fb) interesses. Vind je een kandidaat niets dan klik je op het kruisje (of “swiped” simpelweg zijn foto weg) en dan is de volgende op de stapel daar om gekeurd te worden. Zie je iemand wel zitten, dan klik je op het hartje. Is het een match (dus heeft hij/zij ook bij het zien van jouw summiere profiel op het hartje geklikt) dan kan je met elkaar chatten.

Tinder bruine beerIk had als voorkeur aangegeven dat ik alleen kandidaten wilde binnen een straal van 10 miles en dat ze minimaal 35+ moesten zijn. Daar moest de app denk ik even aan wennen. Want ik kreeg als eerste Koen van 18, Jonas van 21 en een hoop ander post puberaal spul te zien. Toch werd het al snel “beter”, met Elroy van 36 (staand met een mitrailleur in zijn handen) en Eric van 37, poserend voor een grote spiegel… in z’n nakie. Vriendin S. en ik kregen de slappe lach. Al deze geweldige kandidaten werden gretig gedeeld via Whatsapp.

Opeens was daar Marco van 42. Zag er niet verkeerd uit, zo samen met z’n zoontje (?) snoepend van een ijsje. Ik dacht waarom niet, ik klik op het hartje. En BAM, een match! Nu mag je dus gaan chatten. Ik stuur “hoi”. En krijg heel snel terug “Hoi?! zeg maar gerust hiep hoi!! Wat een leuke match op deze druilerige maandagavond”. En daar heeft Marco mij al in z’n pocket, want hij schrijft leuk, erg leuk zelfs. En dat blijft maar zo doorgaan. Virtueel is Marco me aan het inpakken. Na 2 dagen chatten weten we veel van elkaar behalve het belangrijkste… zijn we beschikbaar. Ik vraag: “ben je eigenlijk gescheiden of gewoon uit elkaar?”. Nou ik zal niet teveel uitwijden. Maar Marrie blijkt gewoon “in relatie” te zijn (“ik heb wel een eigen kamer hoor!”) en vraagt zich af of we anders niet gewoon vrienden kunnen zijn… Jaja.

Na een dag pauze (ik had de app nog nèt niet ge-de-installed) ging ik vol goede moed verder aan een stapeltje kersverse Tinder kandidaten. Pat, 39, met het uiterlijk van een bruine beer (letterlijk), Bert, 38, maar ik denk in het echt 58, W, die uit de eerste alinea, L, mijn collega… D, mijn ex 1999 (waaat, hij ook hier… was toch gelukkig getrouwd?!) en ene R, 41, mwah best een vrolijke snuiter zo te zien. Ik doe het hartje en… BAM een match! Zie hier hoe de conversatie van start gaat:

Tinder gesprekMwepmwepmeeeep…

Vandaag, 5 dagen verder. Inmiddels heb ik 7 matches in de pocket en heb ik spierpijn in mijn vinger van het weg swipen van al die Tinder kanjers. In 2 van de 6 gevallen ben ik dus daadwerkelijk de chat aangegaan. Deze blijken alletwee gewoon “in relatie” te zijn. W. (die uit de eerste alinea) heeft inmiddels alweer 3 succesvolle dates achter de rug (maar ja, hij is man, 36 en ook ècht single). Tot slot vriendin S., zij houdt het vooralsnog gewoon bij “swipen”.

Ik Google Tinder en lees de volgende headlines:
studenten spelen bingo met Tinder hoofden
–  ‘Bijna iedereen die ik ken heeft Tinder. Relatie of niet’
– guitige Tinder berichten (facebook pagina)
Tinder is verslavend!

Voor mij is het duidelijk.  Tinder kan de pot op. Mijn prins score ik gewoon ouderwets bij de bakker.
Tinder gaat de prullenbak in.
Morgen dan hoor, denk ik… Want deze match lijkt me stiekem wel leuk 🙂Tinder Match