We hebben een nieuwe bank. Niet zomaar een bank, maar zo één waar we samen languit naast elkaar op kunnen “chillen”. Chillen is dan ook het nieuwe buzzwoord in huize Dubois. Wat betekent chillen voor ons: half zitten/liggen, onder een dekentje, met veel kussens erbij, chocola, thee, iPhones, afstandsbediening en boekjes binnen handbereik. En we chillen wat af hoor. Uit school:  “Mia, ga je huiswerk maken?”…. “Eerst even chillen mam!”. Na het eten: “Mia, ga je huiswerk maken?”…. “Eerst even chillen mam!” In het weekend: “Mam, mag ik een ontbijtje van je?”…. “Eerst even chillen Mia!” 

Mia chillt

Je voelt hem al aan komen, nu 2 maanden verder, ik ben eigenlijk wel klaar met dat gechill. De eerste vlekken zitten inmiddels op de bank (chocolade- en theevlekken) en de iPhone”verslaving” lijkt nu ook Mia in haar greep te gaan houden. De bank eruit is natuurlijk geen optie, daarvoor vind ik hem zelf ook echt veels te lekker “chillen”. Maar ik heb wel een aantal maatregelen genomen…

–       Chillen op schema: na school een half uurtje en na het eten een uurtje. In het weekend chillen we nog uit losse pols.

–       iPhonegebruik aan banden: alleen tijdens het chillen (en practice what you preach gaat in dit geval niet op J)

–       Chocola en thee op de bank: gewoon lekker blijven doen. Het is en blijft een “chille” bank.

En je raadt zeker wel vanaf welke plek in huis ik dit stukje geschreven heb?

chillen op de bank