twerking how to

Je zal maar 11 jaar wezen, aan de rand van de puberteit. Je lichaam verandert, je gedachten schieten alle kanten op, je schaamt je dood voor van alles. En dan natuurlijk met name voor je moeder, dat mens…

Het is de avond voor het kerstdiner op school, je nieuwe truitje en vette ketting hangen al klaar. Sommige kinderen uit de klas gaan een dansje doen. Jij niet, veels te veel gedoe en dan kijkt iedereen ook nog eens naar je. Je moeder probeert je te stimuleren en zoekt naar wat dansfilmjes op youtube. Ze komt terecht bij een “how-to-twerk” filmpje. O nee dit gaat de verkeerde kant op denk je, want jij kent je moeder…Ze vindt dat ze kan dansen, maar in feite lijkt ze exact op een houten klaas. Ja hoor daar gaat ze. Precies zoals in de video: door de knieën, benen wijd, voeten uit elkaar, handen op de heupen en shaken maar.

Mijn god denk je, gelukkig zijn de gordijnen dicht. “Mam, GOOOOOR”, roep je wanhopig. Maar je moeder heeft de smaak te pakken en doet er alles aan om haar achterwerk (a)ritmisch heen en weer te schudden. Je wordt al bijna boos maar het ziet er zo maf uit dat je stiekem (heel stiekem) een beetje moet lachen. Ze heeft die avond ook nog eens haar wangen laten laseren (tegen couperose en rosacea of zoiets?). Het ziet er niet uit, kleine ogen, dikke opgezette wangen en dan ook nog eens dat mislukte gehannes met die kont op spillepoten, ZUCHT.  Als ze maar niet denkt dat ze mag komen kijken op school morgen, bij het kerstdiner. Ach daar begint ze al: “leuk morgen bij de kampvuurtjes op het schoolplein Mia, met de andere moeders gezellig twerken,  lachen toch?!”

Jij bent maar een arm pubermeisje, zo met die twerkende cavia in de huiskamer….

cavia Bonnie

(jij ook die “workshop” twerken volgen?  Ik heb meer mijn buikspieren van het lachen getraind… http://youtu.be/NgoyVRO0A0E)