Dit strandpaviljoen moeten we voor onszelf houden, ok?  Alleen maar doorvertellen aan mensen die je echt leuk vindt… Je zou toch niet willen dat het hier té druk wordt?” zegt het stemmetje in mijn hoofd. Maar ik heb lak aan het stemmetje, deze plek is gewoon te fijn om voor jezelf te houden!

Verscholen op het Zuidstrand van Zandvoort ligt strandtent (nou ja, tent..) Ajuma. Je komt er niet zomaar, je moet eerst wandelen en dat doe je over het strand natuurlijk. Bij Beachclub Havana (Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort) ga je naar beneden het strand op en loop je naar links. Ik ben met bff-je Judith. We raken compleet in de gloria van de zon, zee, wolken en het vrolijk dartelende schuim aan onze voeten. Na een kwartiertje wandelen (en foto’s maken) zien we de witte vlaggen van Ajuma al wapperen.

Ajuma Aziatische sfeer

Het is dinsdagmiddag 17.30 uur en ik krijg bij het zien van Ajuma gelijk een vakantiegevoel. De sfeer is heel sereen, veel wit en mooie lantaarntjes. Een combinatie van Azie en Ibiza? De zgn. Torii (Japanse Poort) is perfect Instagram materiaal (wanneer komt toch de tijd dat ik niet meer alles met een vierkant oog zie ;-))

Wijn en oesters, kan het decadenter? Ja hoor, nog een wijn en meer oesters. Dit is genieten! Laten we gek doen en ook een schaal hapjes bestellen en een bapao met eend. Oei, ik blijk geen wild fan. Gelukkig lust Judith er wel pap van. Inmiddels is het 3 uur later (hoe bestaat het!). De verse gember thee doet ons enigszins landen, we moesten maar eens terug gaan wandelen…

Ajuma Beach interieur

Ajuma
Zuidstrand 2
2042 AG Zandvoort

Ajuma zonsondergang