Het strandhuisje staat, we kunnen weer lezen! Als ik ergens de rust heb om te lezen, is het wel op het strand. Heerlijk onderuit met uitzicht op zee. Pot thee en leesmattie Jacq met fijne boekentips binnen handbereik.

E-reader
Elk jaar verslind ik stapels boeken. Hoewel, stapels… sinds 2 jaar heb ik een ereader. Helemaal gewend ben ik nog steeds niet maar het is wel superhandig. Zo kan je gewoon op je zij liggen en krijg je geen lamme arm van het omhoog houden van een zwaar boek. Een ereader is ook fijner voor de inhoud van je koffer. En je kunt heel gemakkelijk boeken per e-mail uitwisselen met elkaar. Maar het gevoel van “met een boek op de bank kruipen” krijg ik toch meer met een echt boek. Daarom wissel ik het af.

Dwarsligger
Ken je dit formaat boek? Vast wel… ook dit is even wennen, kleine lettertjes, dun papier. Maar met dezelfde voordelen als hierboven toch ook het overwegen waard. Ik heb er al een paar “gedaan” en vond het prima.

Boekentips
Welk genre boeken je leest is helemaal persoonlijk. Sowieso lees ik bijna alleen maar romans (dus nagenoeg geen zelfhulpboeken en biografieën). Mijn smaak loopt heel erg uiteen. Ik hou van de stijl van John Irving, dat heerlijke Amerikaanse sfeertje. Mijn leukste boeken zijn die met een verhaal, die snel lezen maar waar je wel door aan het denken wordt gezet. Soms lees ik een boek en dan denk ik, dat dit nog geen film is? Dat zijn echt mijn favoriete boeken. Ik heb het met deze 3 boeken, die toevallig onlangs verfilmd zijn. Alledrie vond ik het heerlijke boeken:

1) De Boekendief
Het boek gaat over de belevenissen van een meisje in de tweede wereld oorlog. Ze leert lezen en doet er alles voor om aan boeken te komen. Beeldend beschreven, je zit echt helemaal in het verhaal. Dit wordt vertelt door de dood, waar je door dit boek gewoon sympathie voor krijgt.
De verfilming keek ik op de terugweg van onze citytrip naar New York maar vond ik bar slecht. Het boek kopen dus 😉

2) De honderd-jarige man die uit het raam klom en verdween
Dit vond ik een heel grappig boek waarbij ik vaak hardop heb zitten schaterlachen. Het verhaal doet een beetje denken aan Forrest Gump, die ook van die onwaarschijnlijk dingen meemaakt. Allan wordt 100 maar heeft helemaal geen zin in een verjaardagsfeestje in het bejaardentehuis…
De film heb ik nog niet gezien, maar staat bovenaan het lijstje.

3) The Great Gatsby
Een klassieker van Francis Scott Fitzgerald die leest als een trein. Heerlijk boek uit mijn favoriete tijd: de twenties in America. De meest recente verfilming met in de hoofdrol Leonardo di Caprio vond ik simpelweg briljant! De kleuren, de outfits, de muziek… smullen!

Mocht je denken, ja ik wil! Via onderstaand bannertje krijg je heel gemakkelijk meer informatie over het boek (klik op het i-tje) en kun je ze gelijk bestellen bij bol.com (zonder dat je deze pagina verlaat). En natuurlijk ben ik ook heel erg benieuwd naar jouw boekentips!!

 

20140520-150421.jpg

20140520-150434.jpg