Parijs met kidsLaat ik gelijk met de deur in huis vallen: een citytrip Parijs met kids is heel goed te doen. Mia was 8 destijds en we deden de standaard hotspots aan: de Eiffeltoren beklimmen, een hosti bij de Notre Dame naar binnen tikken en ons flink tuk laten nemen door een groep malafide balletje-balletje spelers in de straatjes bij de Sacre Coeur (je begrijpt, over dat laatste wijd ik liever niet teveel uit…). Maar als ik de volgende 3 hotspots destijds had geweten had ik Mia zeker meegenomen. Zwemmen in een zwembad aan de Seine bijvoorbeeld, dat is toch leuk voor jong èn oud?!

Het was mijn 10e keer Parijs en nicht Jacq kan ook haar bezoekjes niet meer op 1 hand tellen. Ik moet eerlijk zeggen, de Eiffeltoren verveelt mij nooit. Wel het lange wachten in de enorme rijen. Dus deze keer sloegen we de standaard hotspots over en gingen op zoek naar nieuw materiaal. Deze 3 plekken vond ik cool en zijn heel erg leuk om met kinderen te doen:

De winkel van Deyrolle
Deze winkel is wel een heel bijzonder shoppingadresje in Parijs. Winkel Deyrolle blijkt al eeuwen lang gespecialiseerd te zijn in dieren. Niet zomaar dieren, maar opgezette dieren. Voor kinderen een groot avontuur; je vindt er leeuwen, zebra’s, krokodillen, ijsberen, bruine beren, diverse (tropische) vogels, een giraffe, een babyolifant, apen, herten, bokken, pauwen… Allemaal opgezet. En allemaal te koop ook!

Deyrolle Paris

Ik griezel bij de opgezette insecten. Torren en sprinkhanen, vogelspinnen en kakkerlakken, brrrr. Ik bewonder de prachtige vlinders. Zal ik een lijstje met 3 vlinders kopen? Het lijstje kost 33 euro en vlinders heb je vanaf 10 euro. Maar een beetje luguber is het wel. En zielig ook? Ik heb een beter idee… 10 minuten later wandel ik de winkel uit met een mooie retro poster vol vlinders 🙂

adres:
Deyrolle
46 rue du Bac
75007 Parijs

Zwembad Josephine Baker

In de zomer gaat het dak er letterlijk vanaf bij Piscine Josephine Baker en kun je er heerlijk plonsen of baantjes trekken. In de winter trouwens ook, dan gaat het dak er gewoon weer op. Je hebt er geweldig uitzicht over de Seine, Josephine Baker is nl. een soort groot schip dat in de Seine ligt. Mocht je nou toevallig naar Parijs zijn gegaan zónder badmuts… geen punt, voor 3 euro koop je een prachtig groen of geel exemplaar en mag jij ook een duik nemen in het zwembad (entree zwembad is 5 euro p.p). Ik had voor de gelegenheid een wegwerponderwatercamera gescored. Jammer dan, er mogen geen foto’s genomen worden. Iets met rechten en kinderen en ouders en social media.

Zwembad Josephine Baker Parijs

Adres:
Port de la Gare
Quai François Mauriac
75013 Paris

Van zwemmen krijg je honger. Op deze plek aan de Seine zitten allemaal superleuke tentjes (letterlijk) waar heel hip Parijs lijkt te zijn neergestreken. Doen wij ook. We voelen ons zeker niet te oud, het lijkt een beetje op uitgaan 30plus. Kinderen zien we hier niet, maar wel de volgende dag in:

La Mosquée de Paris

De Grote Moskee van Parijs is gebouwd in 1922 en de grootste van Frankrijk (en de 5e in Europa). Je kan een tour doen en zelfs een bad nemen, maar wij komen omdat het eten ons is aangeraden. Ik smul van een uitgebreide couscous schotel en Jacq neemt een tajine gerecht, beiden vergezeld van glaasjes “lange thee”. Naast ons komt een jongetje van een jaar of 5 zitten. Hij is boos en wil z’n jas niet uit doen. Op onze glimlachen reageert hij met een woest wegkijken. Maar gelukkig zijn daar de musjes die onze borden komen schoonpikken, al snel is het ventje uitgemokt.Mosque de Paris

Adres:
2 bis Place du Puits de l’Ermite

75005 Paris, France

Bonus hotspot: beklimmen van de Arc de Triomphe

Wat wij ook nog hebben gedaan is het beklimmen van de Arc de Triomphe (10 euro p.p). Dit had ik nog niet eerder gedaan en leek me toch wel de moeite waard. En dat was het! Toch ook best leuk voor kids, mits ze van trapklimmen houden. Na de klim van de 284 treden wordt je beloond met een geweldig uitzicht over Parijs en de 12 boulevards die op het plein uitkomen.

Adres:
Place du Général de Gaulle
Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

In totaal zijn we 3 dagen in Parijs geweest. Ik vond de Amélie wandeling in Montmartre het allerleukst. En het superlekkere ontbijt in “ons” Hidden Hotel was er ook 1 om niet snel te vergeten. Trouwens… ik mag 1 overnachting in het 4-sterren boetiekhotel Hidden weggeven! Meedoen? Dat kan hier en werkt heel gemakkelijk…

Een leuk filmpje van deze hotspots zien?