Lijstje maken

Het begon een paar jaar geleden, mijn liefde voor lijstjes. De chaos in mijn hoofd nam iets te grote proporties aan, hier moesten maatregelen genomen worden. Wat haptonomie sessies, een half uur meditatie per dag, maar het meeste effect bereikte ik toch wel met een nieuwe gewoonte: lijstjes maken. 

Lijstjes maken

Ik maakte ze altijd al hoor. Voor de boodschappen (wie niet), voor het inpakken van de vakantiespullen, voor to-do’s maar ook voor fijne gerechten op de koelkast. Maar nu kocht ik een speciaal schrift en schreef alles, maar dan ook alles op. Hup uit mijn hoofd, linearecta op het papier. Daar was dan de orde, het overzicht en de rust. Mensen zijn vaak in shock als ze mijn lijstjes zien. Als ik het zelf zie komt het misschien best  wel wat neurotisch over… Maar van het doorstrepen van een actie, daar word ik toch zo gelukkig van 😉

Ik ben dus een echte “lijstjes-junk”

Ik heb inmiddels schriftjes en blokjes in verschillende soorten en maten.  Mijn Post-it notes  zijn ronduit essentieel. Simpele acties (wasvouwen, boodschappen doen, plantjes water geven) schrijf ik op in mijn to-do schrift. En de dringende acties schrijf ik op een Post-it note om op een plaats terecht te komen waar ik vaak ben of kijk (dashboard van de auto of koelkast).

Do it Yourself: Post-it ART

Post-it  notes gebruik ik dus vaak voor lijstjes maken. Maar de notes lenen zich prima voor creatieve uitspattingen. Er slingt altijd wel een blokje rond bij ons thuis. Mia en haar vriendinnen kunnen er niet vanaf blijven. Van de week hadden we een verveeldag en gingen we Post-it art te maken. Wij gebruikten de zgn. Super Sticky notes en ik kan je verklappen, deze blijven overal op plakken. Zo werd het bosje bloemen voor mijn moeder opgesierd met gezellige gele velletjes, er werden “bekeuringen” uitgedeeld en er werd een heuse “art wall” ontwikkeld.

Post-it art
Of wat dacht je van ons streetartproject?! En vastzitten hè. Je had ons moeten zien struinen door de straten van Zandvoort, 4 pubers en 1 moeder 🙂

Post-it streetart

Het maakte me nieuwsgierig, wat doet de rest van de wereld met Post-it? Moet je kijken, daar zijn wij helemaal niets bij:

Post-it kunst pacman

Tijd voor een nieuw lijstje: supercoole DIY-ies maken met Post-it. Op de site van Post-it vind ik ook heel veel leuke tips en ideeën. We zijn in ons strandhuisje vast begonnen met windmolentjes  hoe toepasselijk.

Post-it windmolentje

En omdat we toch bezig zijn draaien we onze hand niet om voor wat bootjes. Fluitje van een cent, gewoon met wat notes en een schaar.

Post-it bootje

Winactie:

En jij, doe je ook aan lijstjes maken? Misschien kun je nog wel wat pakjes Post-it notes gebruiken. Ik mag nl. 5 riante pakketten weggeven!! Daar zit ook de Super Sticky variant bij. En mijn favoriet: de gelinieerde variant. Doe je mee?

Dat gaat heel gemakkelijk: met het tooltje hieronder. Je kunt je aanmelden met je e-mailadres of met je Facebookaccount. Hoe meer opties je doet (kwestie van het rechter driehoekje aanklikken achter de verschillende opties waardoor het menu’tje uitvouwt), hoe hoger de winkansen. Een winnaar wordt ad random en automatisch geselecteerd door het tooltje.
a Rafflecopter giveaway