geluksmoment buurvrouw Rita

Geluksmomenten, ik ken ze in alle soorten en maten. Ik word bijvoorbeeld zielsgelukkig van een onverwachte knuffel van Mia. Of van 1 van mijn katten als ze tevreden ondersteboven op mijn schoot liggen te knorren. Waar ik ook heel blij van word is het gelukkig maken van anderen. De komende 5 dagen deel ik 5 geluksmomenten met jullie – die ik in elkaar heb gezet samen met de Staatsloterij – voor dierbaren uit mijn omgeving. Vandaag de eerste, buurvrouw Rita mag op reis!

Fransje en Sjakie heten ze, onze twee katten. Ze kunnen elkaar niet luchten of zien terwijl ze toch broer en zus zijn. Ik vind ze zóóó leuk! Ze zijn speels, ze houden van knuffelen en zijn er goed aan gewend om alleen te zijn. En dat gebeurt best vaak. Vooral zomers, als wij 6 weken lang op ons strandhuisje vertoeven. Lieve buurvrouw Rita staat altijd voor ons klaar. Ik hoef maar een sms te sturen en de zorg voor Fransje en Sjakie is geregeld!

7 jaar zijn ze inmiddels. Zo lang dus zorgt Rita meerdere keren per jaar voor Fransje en Sjakie. “Ach” zegt ze, “als ik niet meer kan lopen wil je vast wel een keer een boodschap voor me doen”. Ja natuurlijk wil ik dat!! Maar zolang ze nog kan lopen, kan ik haar ook wel eens op een andere manier verwennen. Ik pak flink uit:

Geluksmoment buurvrouw Rita: een grote bos bloemen en een weekendje weg voor 5 personen

“Trrrring”. Ik druk op haar bel. Rita doet open. Er staan een ladder en potten verf in de gang. Deze 66-jarige powervrouw schildert haar eigen huis gewoon even zelf!
“Rita, ik wil je bedanken voor alle jaren dat je zo fijn op Fransje en Sjakie hebt gepast”. Rita is blij, “wat een mooie bloemen, dat had toch niet gehoeven”. Ik geef haar de zelfgemaakte reisvoucher – een lang weekend in een luxe vakantieboerderij voor 5 personen – maar ze kijkt er niet eens naar. Ze babbelt over hoe de poezen het hebben gedaan tijdens onze afwezigheid en dat ze vast wel blij zullen zijn dat we weer terug zijn. Ik wijs naar de foto van de gigantische vakantieboerderij op de reisvoucher. “Ach ja, hartstikke leuk”, zegt ze. Ik wijs naar de tekstballon bij de foto, waarin staat wat we haar cadeau geven. “NOU MEID TOCH!!! Dat is toch veels te gek!” Grote glimlach, 3 dikke zoenen….

Volgens mij is het geluksmoment buurvrouw Rita geslaagd!

Staatsloterij Gelukstrekking

Op 1 oktober is de Staatsloterij Gelukstrekking. Hierbij worden 100 hoofdprijzen van € 100.000,- weggeven. Wat een fijn bedrag! Mijn fantasie slaat gelijk op hol. Wat ik zou doen met een ton?! Met mijn “besties” (en Mia en haar “bff’s”) een gigantische roadtrip door Amerika maken. Ik zie het al voor me, al die vrouwen en meiden in een stoet megacampers de USA onveilig maken.

Winactie: 3 Geluksloten voor de Staatsloterij Gelukstrekking

Wie weet wordt 1 oktober ook jouw geluksdag! De komende dagen mag ik elke dag 3 Geluksloten weggeven. Lekker veel winkansen dus. Meedoen is makkelijk: met het tooltje hieronder, tot 12 uur vanavond. Je kunt je aanmelden met je e-mailadres of met je Facebookaccount. Hoe meer opties je doet (kwestie van het rechter driehoekje aanklikken achter de verschillende opties waardoor het menu’tje uitvouwt), hoe hoger de winkansen. Een winnaar wordt ad random en automatisch geselecteerd door het tooltje. Vandaag niet gewonnen? Morgen weer nieuwe kansen. Of… neem het lot in eigen handen en koop hier vast zelf je Gelukslot. 

a Rafflecopter giveaway

Alle geluksmomenten op een rij:

Geluksmoment 1/5 Buurvrouw Rita gaat op reis
Geluksmoment 2/5 De havenrondvaart met mijn moeder
Geluksmoment 3/5 Jet krijgt èchte hardloopschoenen
Geluksmoment 4/5 Met m’n strandmatties eten bij Loetje
Geluksmoment 5/5 Judith krijgt me-time bij Rob Peetoom (bij dit geluksmoment zijn tot 29 september nog Staatsloten te  winnen!)