suikervrije sinterklaasrecepten

Sinterklaas is in het land! Ook Haarlem is vereerd met een bezoek van de goedheiligman. Er is weer rijkelijk gestrooid met suikergoed en marsepein. Dus ook huize Dubois kan niet achterblijven: ik kwam deze grappige bolletjes tegen, die weer een mooie aanvulling zijn op de eerdere suikervrije sinterklaasrecepten. En zo gemakkelijk:

Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig, dus deze bolletjes heb je in een wip in elkaar gezet. Let maar op:

Benodigdheden:

  • 250 gram geweekte dadels (in water, ongeveer 12 uur)
  • 2 tl citroensap
  • 300 gram witte amandelen

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten vermaal je met behulp van een keukenmachine, blender of staafmixer. Vervolgens rol je er bolletjes van (je hebt waarschijnlijk genoeg “deeg” voor ongeveer 30 bolletjes) die je hard laat worden en bewaart in een afgesloten doosje in de koelkast. En mocht je er zin in hebben, dan kan je deze “spijs” ook goed gebruiken voor banketstaaf. Ga ik van de week proberen, je hoort van me 🙂

Eerdere suikervrije sinterklaasrecepten:

Sinterklaas speculaas muffins
Suikervrije pepernoten
Spijsbolletjes, zonder suiker

spijs suikervrij