IMG_1824.JPG“Ben jij al in Blender geweest?” Vraagt Laura. “Echt iets voor ons, ze hebben er allerlei smoothies, superfoods en suikervrije, biologische gerechtjes!” Inmiddels zijn we in dit biologische restaurantje geweest en staat Blender met stip op 1 als het gaat om onze favoriete hangout in Haarlem.

Laura ken ik eigenlijk nog niet zo goed. Ja we whatsappen wel eens of doen een schaapachtig “oh hallo, jij ook daar” via FaceTime. Onze dochters zitten bij elkaar in de klas en kennen elkaar inmiddels door en door. Mia en Sanne proberen Laura en mij “te koppelen”. Zijn jullie al BFF’s? Vind je Sanne’s moeder leuk? Jullie zijn echt twinmoms!  Laura blijkt nl. ook al heel lang aan oil pulling te doen, is net als ik verzot op smoothies en havermout en schijnt dezelfde kledingsmaak te hebben (en als Mia en Sanne het zeggen…). “O ja mam, Laura is ook een dunnetje”, weet Mia nog leuk te verwoorden.

We doen het, we gaan lunchen bij de hotspot Blender in Haarlem

We zitten heerlijk aan de lange leestafel en genieten door de hoge ramen van het uitzicht op de gracht. Uit de boxen klinkt Norah Jones (zó fijn), het is lekker warm en gezellig druk. In de hoek spelen wat kindjes, aan de bar is iemand druk aan het flexwerken, een ouder echtpaar geniet van koffie en (suikervrij) gebak, hipsters nippen groene thee en twee moeders genieten zichtbaar van hun met mooie beloftes en groen vocht gevulde glazen. Laura heeft de Energize Smoothie met o.a. spinazie, appel en macapoeder.  Ik heb de tarwegrascocktail met appel, komkommer en citroen. Heel, heel, heel erg lekker.

IMG_1823.JPGOf we misschien ook nog wat eten willen bestellen.

O jee, we hebben het veel te gezellig en kletsen maar door! Het is nog lastig kiezen, alles op de kaart spreekt ons aan. Laura neemt een oathie (een alternatief voor brood zonder meel of tarwe, gemaakt van o.a. ruwe havermout , bessen en lijnzaad). Ik neem een biologische salade met rucola, geitenkaas en verse dadels.

IMG_1821.JPGIs alles naar wens?

De bediening is zó leuk! Gezellige meiden die duidelijk veel affiniteit met “hun waar” hebben. Marloes (31) is eigenaar en founder en startte Blender dit najaar. Ze mistte een restaurant in Haarlem waar het eten puur, simpel en eerlijk was en besloot te gaan ondernemen. Met succes, wat een geslaagd concept.

IMG_1820.JPGJij zin in Blender? Win een complete lunch voor 2 personen

Deze winactie is afgelopen

Ik kan me zomaar voorstellen dat je inmiddels erg benieuwd bent naar deze fijne hotspot in Haarlem? Dat komt goed uit! Ik mag nl. een complete lunch voor twee personen weggeven. Meedoen is makkelijk, via onderstaand tooltje. Je doet mee door je e-mailadres in te vullen (zo kan ik je bereiken als je gewonnen hebt) waarna je verschillende andere opties krijgt waarmee je jouw winkansen verhoogt (je kent ze wel, Facebooklike, Instagramfollow, commenting etc).

Als ik thuiskom kijken Sanne en Mia me verwachtingsvol aan.. “Was het leuk, zijn jullie nu beste vriendinnen, vond je mijn moeder cool?!” Ja meiden, het was heel gezellig 😉 Zo gezellig zelfs, dat we met z’n 4-en twee dagen Rotterdam gaan doen in de kerstvakantie. “JEUJJ”

hotspot blender in haarlem

Blender
Kleine Houtstraat 138
2011 DS Haarlem
www.blender-haarlem.nl
Facebook.nl/blenderhaarlem

Openingstijden
ma-di-wo: 8:00 – 18:00
Do-vrij-zat: 08:00 – 21:00
Zondag: 08:00 – 18:00