Challenges, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Zelf doe ik er fanatiek aan mee. Zo ben ik op dit moment weer de 3-dagen detox aan het doen en volg ik een “planking challenge“. Relaxt? Niet perse. Maar mijn zelf-bedachte challenge – 30 minuten per dag je boek lezen – gaat hier vast bij helpen.

Want wist je dit al:

  • Je heel goed kunt ontstressen door te lezen?
  • Zes minuten lezen kan genoeg zijn om het stressniveau met 68 procent te verminderen.
  • Lezen werkt beter en sneller om rustiger en kalmer te worden dan bijvoorbeeld het luisteren naar muziek, het maken van een wandeling of op de bank een kopje thee drinken.
  • Het lezen van romantische boeken stimuleert zones in onze hersenen waarvan we het meest ontspannen raken.

Eigen weet ik het wel, dat lezen helpt bij te ontstressen

Mijn meest relaxte vakanties zijn die bij het strandhuisje, waar ik weer of geen weer stapels boeken verslind. Om te ontspannen zijn Mia en ik ook laatst aan het kleuren geslagen. Ons tattookleurboek is veruit favoriet.

kleurboek voor volwassenen

Favoriete boeken van mij zijn:

100 jaar eenzaamheid – Gabriel Garcia Marques
Gejaagd door de wind – Margaret Mitchel
Captain Corelli’s Mandoline – Louis de Bernières
– al het werk van John Irving, en dan met name Bidden wij voor Owen Meany
De eenzame polygamist – Brady Udall

De klad erin

Een drukke job, bloggen, een kleine Netflix-verslaving (wij zijn helemaal into modern family en Pretty Little Liars), en dus de vele challenges dragen niet bij aan die ontspannen leesuurtjes. Daar komt bij: zien lezen doet lezen, Mia mag ook wel wat vaker met haar neus in de boeken. Voor school leest ze op dit moment De Hongerspelen. Het is haar eerste échte boek met wel 339 bladzijden! En ik moet zeggen, ze werkt zich er goed doorheen. Maar uit zichzelf het boek pakken, ho maar.

Daar gaat dus verandering in komen:

Onze challenge: elke dag samen een half uurtje lezen. Gewoon, ieder in z’n eigen boek. Ik heb er nog een aantal op de plank liggen 🙂

boekenplank