Joe Cross Fat, Sick & Nearly dead

Heb jij je buik al vol van de vele smoothies en juices die je overal voorbij ziet komen? Ik niet, en ik vrees dat het nooit gaat gebeuren. In mijn buik is altijd wel plek voor een lekker sapje. En sinds ik Joe Cross heb leren kennen, barst ik ook weer van de nieuwe smoothie- en juice inspiratie.

Collega’s Eric en Erwin zweren al veel langer bij Joe Cross. Zij vertellen wat voor bikkel deze gast is. Op een dag besluit Joe hij dat zijn lichaam het aanzien niet meer waard, zijn gezondheid holt achteruit en daarom gaat hij 60 dagen lang alleen nog maar ubergezonde juices en sapjes drinken. 

60 dagen alleen maar smoothies en juices drinken?! Ik denk dat ik me naderhand achter een lantaarnpaal kan verstoppen. Maar dat is ook niet de reden dat ik graag verse sapjes drink, dat doe ik omdat het ik het lekker vind en me er goed bij voel. Bij Joe was het een kwestie van leven of dood. Door een jarenlange fastfood verslaving had hij zijn lichaam als het ware naar de knoppen geholpen.

Fat, sick and nearly death

Joe Cross heeft een film gemaakt van zijn weg van een hamburger en friet verslaafd persoon naar een leven vol met vers, echt en puur eten. Hij trekt door Amerika met in zijn achterbak een juicer. Tijdens zijn roadtrip raakt hij in gesprek met allerlei mensen : dik, dun, rijk, arm, groot en klein en dit geeft een geweldig beeld van al de verschillende eetpatronen die er zijn. Ik vind het een geweldige docu; gewoon via Netflix of YouTube te kijken:

Na de film heeft Joe Cross ook nog verschillende boeken geschreven waarvan The reboot with Joe juice diet een enorme hit is. Mannen en vrouwen zweren bij zijn juice-methode en recepten en hij is dan ook een voorbeeld voor velen en een inspiratiebron voor anderen. Joe gebruikt een 80/20 regel: in zijn juices gebruikt hij 80 procent groenten en 20 procent fruit. Dit doet hij om te voorkomen dat hij teveel suiker in zijn systeem krijgt.

The Mean Green Juice

De specialiteit van Joe Cross is een speciale juice die hij tot de Mean Green Juice heeft omgedoopt: een mengsel van boerenkool, appels, citroen, komkommer, selderij en gember. Hij is lekker!

Joe's mean grean

Alle recepten van Joe Cross als app op je iPhone

101 juices app

Hoe handig, alle juices en smoothies van Joe Cross zijn beschikbaar als app’s voor op je mobiel. De app’s zitten vol handigheidjes:

  • Per app (juices of smoothies) heb je 101 verschillende recepten.
  • Je kunt passende smoothies op gezondheidsklacht zoeken.
  • Heb je bepaalde ingrediënten niet, of vind je iets niet lekker, dan swipe je naar links en zie je allerlei alternatieven.
  • Voeg heel gemakkelijk de ingrediënten toe aan in-app boodschappenlijstje.
  • Bekijk how-to video’s.
  • Voeg je lekkerste smoothies of juices toe aan je favorieten.

101 smoothies app

Je kunt kiezen voor de 101 Juices app of de 101 smoothies app. Maar er is ook een bundel met de smoothies én de juices. Die heb ik. Het is wel even in de buidel tasten, de bundel kost 19,99 euro maar dan heb je ook wel wat. De losse app’s kosten 14,99 euro.

Ik maakte vanmorgen de lekkerste smoothie sinds tijden, op z’n Joe Cross’ met kokoswater, spinazie en pindakaas. Het hele recept lees je hier.