Mijn glad gestucde muren kijken me al een tijdje vragend aan: zeg, zou je niet eens een keertje een spijkertje in ons rammen? Lastig… al 2 jaar houd ik ze strak, leeg en ongeschonden. Vlekjes poets ik grondig weg en oneffenheden werk ik zorgvuldig bij. Van de week was ik er klaar mee en ben ik los gegaan op een soort van gallery wall. 

Een gallery wall? Ach ja, het is een mooie benaming voor een collage, verzameling, collectie of zelfs een moodboard van schilderijen, foto’s, prints en herinneringen die je al dan niet gestructureerd en gegroepeerd bij elkaar hangt. Zoals dit:

Color pops.

In mijn slaapkamer begin ik met 3 spijkertjes en 3 schilderijtjes. Maar al snel heb ik de smaak te pakken, sla ik meer spijkertjes in de muur en voeg ik foto’s met washitape toe. Ik heb trouwens gouden spijkertjes gekocht, (goud is HOT in woonland maar daarover binnenkort meer) en doe gek met een kraaltje:

(null)

Kijk, mijn eerste gallery wall. Vind je het wat?

(null)

Pinterest board vol gallery wall inspiratie

Op Pinterest heb ik een gallery wall board gemaakt met ruim 130 voorbeelden. De allermooiste muren vind ik deze:

Een collage boven je (thuis)werkplek:

*

workspace with inspiring moodboard and metal+leather chairs

Mooi vind ik de gallery walls met een consistent doorgevoerd thema:

gorgeous collection of vintage prints

.Great gallery wall

Dit is de fotomuur in het restaurant van Martinhal in Portugal, waar ik laatst een TOPvakantie heb gehad. Alle foto’s aan de muur hebben iets met vis te maken.

gallery wall Martinhal

leather & gallery wall.

Mooie covers en pagina’s uit glossy magazines, her en der verspreid over de muur. Maar, over de plaatsing van de bladzijdes is volgens mij zorgvuldig nagedacht. Op mijn Pinterest board vind je trouwens ook verschillende how-to’s en sjablonen om een goede en mooie verdeling te maken. Handig voor als je ook zelf aan de slag wilt gaan.

Sliding metal doors.

Zo leuk, deze fotomuur van Instagram foto’s. Hier lees je hoe de maker te werk ging.

Instagram wall display 2

Een mooie zwart-wit verzameling op een plankje:

Side note, the big flower in the pot is actually illegal to harvest because they are poisonous and has no natural enemy in scandinavia, so when the seeds speed it's almost impossible to stop them.

mini gallery wall

Groovy magnets

Een gallery wall op de kinderkamer:

,

Deze week was het een gallery wall in de slaapkamer. Vorige week ging ik aan de slag met planten in de woonkamer (best leuk geworden, kijk maar). What’s next? Nou, ik zou mijn keuken wel willen aanpakken, de tuin onderhanden willen nemen en een paar leuke DIY-ies willen uitproberen.

Ik hou je op de hoogte! 🙂