“Mam, mag ik bij Sanne eten?” Dat mag, want zo krijg ik de kans om eens de spinaziesoep met kikkererwten te maken (die Mia vast niet lekker gaat vinden) én om de nieuwe Flow door te spitten. Me-time, mmm stiekem best lekker.

 

Ingrediënten spinaziesoep:

  • 1 sjalot
  • 1 winterpeen
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 gram verse spinazie
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Griekse yoghurt
  • Paar takjes peterselie

Bereiding:

Snij de sjalot, winterpeen, knoflook en spinazie fijn. Verhit wat olijfolie in een (soep)pan en fruit de sjalot, winterpeen en knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak deze mee totdat het slinkt. Roer de kikkererwten en een theelepel paprikapoeder door het geheel.

Schenk er 1 liter water over en voeg het bouillonblokje toe. Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen en tot slot pureer je met de staafmixer alles tot een gladde soep.

Garneer de spinaziesoep met een eetlepel Griekse yoghurt en een takje peterselie. Ik gebruik altijd platte peterselie, die vind ik lekkerder smaken (wist je trouwens dat je daar heerlijke huidzuiverende thee van kunt zetten?)

Is het soepje Mia-proof?

Mia komt thuis en zegt op z’n pubers “is er eten?” Ondertussen trekt ze de koelkast open en kijkt er verveeld in rond. “Mia, waarom proef je mijn spinaziesoep niet even!” Naar verwachting sputtert ze tegen maar ik zet de kom soep evengoed voor haar neer. 4 happen gaan naar binnen zonder dat ze op of om kijkt. Dat is meestal een goed teken en ja hoor, bij de 5e hap klinkt er een “wow, dit is vetlekker!”
Nou, vet is deze soep dus niet, wel supergezond 😉

 

Meer lekkere spinazierecepten?