Hotspots Amsterdam Quartier Putain - 4 Hotspots op de Wallen in Amsterdam - One Hand in my Pocket

Laatst speelde ik toeristje in eigen land, op de wallen in Amsterdam. Op uitnodiging van Logitech maakte ik met een aantal bloggers en journalisten een wandeling om zo een aantal hotspots op de wallen te ontdekken. HOT, dat is het er letterlijk… maar er is zoveel meer!

The Red Light ABC

We verzamelen bij Ultra de la Rue, een creatieve club die in opdracht van Logitech de bloggers tour verzorgt. We lunchen, netwerken en laten ons inspireren door de creatieve ruimte en de mooie producten van Logitech.

Ultra de la Rue - 4 Hotspots op de Wallen in Amsterdam - One Hand in my Pocket

Dan is het tijd voor de wandeling over de Wallen, de zgn. The Red Light ABC. Ultra de La Rue heeft een gids samengesteld welke bestaat uit een kaart en een app met meer dan 80 coole locaties op de wallen. Op de Wallen draait het namelijk allang niet meer om alleen seks, het is er juist heel erg divers. Er is veel kunst, mode en muziek te vinden, en natuurlijk allerlei heerlijke hotspots, waar de vele toeristen nog geen weet van hebben.

Krijsende “meisjes”

“Maak vooral geen foto’s van “de meisjes” want dan kunnen ze nog wel eens krijsend achter je aan rennen!” vertelt onze gids. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, ik durf niet eens meer in de richting van de rood en paars verlichte vensters te kijken. Maar eigenlijk kun je er niet omheen. Ook niet om de heren in verschillende soorten en maten die de peeskamers in- en uitlopen. Gek genoeg ga ik – hoe langer ik over de wallen banjer – het onkuise leven steeds normaler vinden.

Hotspots op de wallen

Alle 80 spots van de ABC Red Light Tour bezoeken gaan we net niet redden. We bezoeken er een paar, waarvan:

Quartier Putain

Koffie en muziek gaan hand-in-hand bij “Quartier Putain”: koop een koffie en ontvang een muntje waarmee je de originele Seeburg Jukebox kunt laten spelen. Gezelllige barista’s brouwen de lekkerste koffies.

Quartier Putain - 4 Hotspots op de Wallen in Amsterdam - One Hand in my Pocket

Quartier Putain
Oudekerksplein 4 Amsterdam

De Oude Kerk – De Koffieschenkerij

Hartje wallen, maar toch goed verborgen tussen al het toeristisch geweld zit het koffietentje “De Koffieschenkerij”. Deze oase van rust zit in de Oude Kerk en heeft een supergezellig, afgeschermd tuintje. Wist je trouwens dat de vrouw van Rembrand (Saskia Uylenburgh) is begraven in deze kerk? (1642, pas 29 jaar)

De Koffieschenkerij - 4 Hotspots op de Wallen in Amsterdam - One Hand in my Pocket

De Koffieschenkerij
Oudekerksplein 27, Amsterdam

Megalodon

“Megalodon” is een winkel plus food en koffie. Een geweldige ruimte met spulletjes om hebberig van te worden!

Megalodon - 4 Hotspots op de Wallen in Amsterdam - One Hand in my Pocket

Megalodon Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 96, Amsterdam

Les Petites Puces

Les Petites Puces” is een fijne winkel waar je kunt snuffelen tussen mooie vintage kleding, accessoires en stationary. Een gezellig & creatief huiskamercafé met een fijne sfeer en heerlijke koffie en thee. 

Les Petites Puses - 4 Hotspots op de Wallen in Amsterdam - One Hand in my Pocket

Les Petites Puces
Sint Jansstraat 61, Amsterdam

Onze iPad accessoires

Wat een fijne tour! En tussendoor? Bloggen, Snapchatten en Instagrammen bij die hotspsots natuurlijk! En daar heeft Logitech superfijne accessoires voor de iPad voor:

  • De handige Any-Angle case, die ervoor zorgt dat je iPad in allerlei hoeken gewoon op tafel blijft staan, verkrijgbaar in verschillende hippe kleurencombinaties.
  • De Keys-to-Go, een superlicht draadloos (waterdicht!) toetsenbord in 3 leuke kleurtjes.

(De accessoires zijn overigens thuis ook al aardig ingeburgerd).

logitech iPad gear

Winactie Any-Angle case voor de iPad

Deze winactie is afgelopen

Leuk nieuws: ik mag 2 van jullie blij maken met de Any-Angle case voor de iPad (air 2). Hier lees je meer over de beschermhoes, die heel handig in allerlei hoeken te buigen is.

Meedoen is heel makkelijk: ik word blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Veel succes!