Als ik thuis kom uit mijn werk spring ik het liefst in een joggingbroek, gooi mijn haar los en haal mijn make-up eraf. Dat laatste doe ik sinds kort ook wel eens met zeep! Huh, is zeep goed voor je huid dan? Nou, niet de reguliere Maya zeepjes uit het schap van de supermarkt. Maar met mijn nieuwe Aleppo zeep kun je gerust je gezicht reinigen. Maar je tandenpoetsen met zeep? Yes, kan ook met deze. En ik moet zeggen… het is nog lekker ook!

Zeep laat ik het liefst links liggen, of het nou voor mijn gezicht, lichaam of handen is. Ik krijg er nl. altijd een enorm trekkerige huid van. Dat klopt ook wel, want zeep is gemaakt om te reinigen en te ontvetten en dat is dus precies wat het met je huid doet.

Tandenpoetsen met zeep

Eczeem door zeep

Maar wist je dat het vet dat tussen de cellen in de opperhuid zit compleet  verstoord  raakt door te vaak gebruik van zeep en shampoos? Er kunnen dan gemakkelijk ontstekingsreacties ontstaan en op den duur kun je zelfs eczeem krijgen.

Omdat ik de laatste tijd zo een last heb van mijn huid vroeg ik advies bij SoloBioMooi. Zij adviseerden me om olijfoliezeep of Aleppo zeep te proberen. Deze zeep is nl. helemaal plantaardig en totaal vrij van chemische en /of dierlijke toevoegingen. Maar, ik zou misschien wel even moeten wennen aan de geur, want Aleppo zeep is ook vrij van chemische parfumstoffen.

De geur van Aleppo zeep

Nou, dat wennen was een fluitje van een cent. Aleppo zeep ruikt eigenlijk een beetje naar tabak. Vind ik althans, Mia legt een link met geiten… Hoe dan ook, het geurt erg natuurlijk en wat mij betreft helemaal prima. Sinds een paar dagen reinig ik er dus af en toe mijn gezicht mee en die voelt naderhand helemaal niet trekkerig maar eigenlijk gewoon glad en schoon.

Je tandenpoetsen met zeep?!

Tja dat kan dus ook met deze zeep. Gewoon je tandenborstel er een paar keer over heen halen en poetsen maar. De zeep ziet eruit als een taartje vind ik. Maar of Mia er in trapt? Je ziet het in dit filmpje, en ook hoe ik mijn tanden met deze zeep poets.

Je schijnt trouwens met Aleppo zeep ook nat de kunnen scheren. Heren? …Of bedoelen ze soms ook “de onderkant”… Dat heb ik nog niet geprobeerd.

Zelf proberen?

Je bent vast erg nieuwsgierig geworden naar de Aleppo zeep? Deze supergezonde zeep kost (maar) 7,10 euro en kun je hier bestelllen.

Allepo zeep taartje

Aleppo zeep wordt volgens een oeroud recept gemaakt in Syrië. Meer over de historie en productie van deze zeep lees je hier.

Meer leuke beauty weetjes:

  • Havermout, lekker om te eten! Maar ook supergoed voor je huid, kijk maar.
  • Hier lees je hoe gezond amandelen voor de huid zijn.
  • Of maak een antirimpelmasker met een bananenschil.