Yes, Tent 6 is geopend! Wat fijn, een strandtent met voornamelijk biologische streekproducten. I like! Ik ga een avondje “proefdraaien” met Laura, maar weet nu al dat meerdere avondjes (en ontbijtjes en lunchjes en borreltjes en yogasessies) zullen volgen.

Gelijk bij binnenkomst valt ons de authentieke sfeer op. Geen fratsen en geen poeha, maar gewoon een echte houten strandtent. Tent 6 is superleuk ingericht, met mooie handgemaakte tafels en oude stoeltjes.

Ik voel me er thuis, en weet nu ik de foto’s weer zie ook waarom: de inrichting heeft wel wat weg van mijn eigen strandhuisje! Het kleurgebruik, de stoelen, de houten tussenschotjes. (Over het interieur van strandhuisjes vertel ik je trouwens binnenkort meer).

Kijk wat een leuk hoekje! De platenspeler is gekoppeld aan de grote boxen en wordt elke zondag bemand door een DJ die met gezellige tunes de bezoekers van Tent 6 verblijdt.

En heb je geen zin om een dansje te maken? Dan doe je toch gewoon mee met ontspannende yoga-sessie.

yoga bij Tent 6 in Zandvoort

Het eten bij Tent 6

Kim Rijnders en Jasper Jansen besloten hun stadse leven vaarwel te zeggen en een eigen strandpaviljoen te beginnen. Van het strand hielden ze altijd al, maar van de standaard maaltijden aan zee hadden ze hun buiken vol. Kan dat niet wat gezonder en verser? Ja dus! Bij Tent 6 zijn altijd dagverse, lokale producten en waar mogelijk zijn ze ook nog eens biologisch. Heerlijk toch?! 

Wat zullen wij nemen? De kaart staat vol met lekkere gerechtjes. Oei, ze hebben oesters! Het histamine-vrije dieet hang ik voor vanavond aan de wilgen, die oesters zijn van  mij!!

De oesters komen vers uit de zee bij Zeeland, nou dat proef je! Jeutje, wat zijn ze lekker!! Volgende keer neem ik er wel wat meer dan drie…

Voor het hoofdgerecht kies ik (verse) zeebaars met rucola en venkel. Daarbij frietjes met huisgemaakte mayonaise. Ook al zo lekker!

Laura gaat voor een salade van de saladebar. Dat werkt toch zo leuk, je kunt je eigen salade helemaal naar wens samenstellen en vervolgens wordt het voor je klaargemaakt.

Buiten waait het en is het koud. De lucht betrekt en er wordt storm verwacht. Maar wij zitten heerlijk binnen te genieten van al het lekkers. Als toetje nemen we een verse kruidenthee en een taartje. Moet je zien wat een gezellige theetjes:

Over gezelligheid gesproken: buiten aan de rand van het terras staan heerlijke houten banken met het zicht naar zee gericht, zullen we daar onze thee opdrinken? We doen het! En de selfie-stick gaat ook mee 😉

Tent 6
Boulevard Paulus Loot, Strandafgang 6
2042 AD Zandvoort
Tel 06- 41 31 35 15
www.tent6.nl

Meer fijne strandpaviljoens in Bloemendaal en Zandvoort

Het strandleven, ik ben er toch zo gek op. Mijn droom is ooit een eigen strandpaviljoen te hebben. Ik heb al wat leuke ideetjes maar droom eerst nog maar wat verder. Strandtenten die mij inspireren zijn: