Zaterdag 25 juli… Er is code rood voorspeld aan de kust van Noord- en Zuid-Holland, iets wat ik geneigd ben met een korreltje zout te nemen. Nou, daar zal ik nog wel van terugkomen! Een paar dagen later zit de schrik er nog altijd goed in… Kijk (en huiver) je mee?

“Gaan jullie ook vluchten?” Zeg ik tegen mijn buren als ze bepakt en bezakt voorbij lopen. De een na de ander zie ik vertrekken. Watjes! Denk ik bij mezelf. En ik verkneukel mezelf over een heerlijk rustig strandmiddagje met gezellige regenvlagen en vrolijke windhoosjes…

Hoe naïef kun je zijn?!

Ik besluit er een VLOG aan te wijden. Ik begin om 10.30 ’s morgens en eindig uiteindelijk om 19.00 uur ’s avonds. Het resultaat van het stormachtige avontuur (waarbij er dus werkelijk 14 strandhuisjes weggewaaid zijn en er windvlagen van 150 km per uur zijn gemeten!!) zie je hier:

RTV Noord-Holland vindt het bere-interessante materie. Mijn video gaat viral! Inmiddels hebben ruim 22.000 mensen gezien wat code rood kan betekenen bij de strandhuisjes… Het verslag van RTV Noord-Holland lees je hier.

De day-after code rood bij de strandhuisjes

De volgende dag om 8.30 uur zou je in eerste instantie niet zeggen dat er een allesverwoestende storm heeft huisgehouden in de kustprovincies. De lucht is strak blauw en er staat geen zuchtje wind. Bij de strandhuisjes zijn de opruim- en schoonmaakwerkzaamheden inmiddels in volle gang. Het omgewaaide strandhuisje van Gerard en Priscilla wordt door vereende krachten als een waar Piet Hein Eek huisje weer helemaal waterdicht in elkaar gezet.

Kijk, hier ligt de inboedel van het kapot geblazen huisje in de buitenlucht te drogen:


Dit is de day-after vlog geworden:

Dag Bonnie, met Remke van RTV Noord-Holland. We zouden je graag willen interviewen bij je strandhuisje, schikt het als we zo langskomen?

En zo geschiedde… Ze hebben er een heel leuk item van gemaakt, wat je hier kunt zien. Check vooral ook even het commentaar eronder, ahum… O ja, dat over die ballen, dat is me een beetje in de mond gelegd. Zoiets zou ik niet snel over mezelf zeggen 😉