Verscholen achter de Arc de Triomphe, aan de rand van het 17e arrondissement ligt tussen de leukere straatjes van Parijs het Hidden Hotel. Nicht Jacq en ik hebben er wel zin in, 2 nachten in dit 4-sterren boetiekhotel. We komen rechtstreeks van de camping – onze natte tent ligt te dampen achterin de auto – en we zijn inmiddels aardig toe aan het betere “chique de Paris”-werk. Om toch niet helemaal het gevoel met de natuur te verliezen kiezen we voor Hidden Hotel. 

Hidden Hotel heeft de natuur namelijk hoog in het vaandel staan: in het mooie interieur is gebruik gemaakt van veel steen en hout, er ligt fruit bij de receptie, matrassen en beddengoed zijn van ecologische materialen, ontbijten doe je met (biologische) streekproducten en  de toiletartikelen zijn mét natuurlijke materialen en zonder parabenen vervaardigd.

Hidden Hotel interior

Het personeel is superaardig. Wij willen natuurlijk Frans spreken, maar we worden in vloeiend Engels te woord gestaan. De nachtportier (een leuke, hippe vogel, zelf half Nederlands) hoort mijn Franse gebrabbel aan en lacht “Nederlanders zeker?” Mmmm…

Onze kamer is de allermooiste, kijk maar:

Hidden hotel rooms

En wat een warm welkom:

Boetiekhotel Parijs

Het bed(dengoed) wil ik natuurlijk gelijk uitproberen. Lekker!!

Maar het is nog lang geen bedtijd (14.00 uur), we gaan de stad in. Vandaag staat op het programma:

  1. beklimmen van de Arc de Triomphe
  2. Slenteren door Rue du Bac in het 7e (met als doel het bezoeken van een wel heel bijzondere shop: gespecialiseerd in opgezette dieren).
  3. Eten en naar de film (in La Pagode, een bioscoop uit 1895) in Rue Babylone, ook in het 7e.

(de verschillende hotspots krijgen jullie de komende weken om jullie oren hoor :-)) Hier is er vast eentje: 3 hotspots Parijs met kids.

We gaan eerst wat eten. Het duurt een uur voordat we ergens neerstrijken. Beslissingen nemen is moeilijk, ons buurtje is té leuk, wij zijn té blij en verkeren in een – het maakt mij niet uit, ik vind alles leuk – fase.

Ons lijstje werken we af en om middernacht zijn we terug in Hiddel Hotel. We nemen een fijne bio-thee op bed en kijken op de laptop de film “Le fabuleux destin de Amélie Poulain“. De volgende ochtend gaan we namelijk een wandeling door Montmartre doen, langs de plaatsen waar deze film zich afspeelt. (Was te gek!! Lees/kijk maar).

2 nachten verblijven we in dit hotel. Het ontbijt was “tres sublime”. Echte thee, fijne koffie, biologische jammetjes, glutenvrije chocolade/amandel taart, vers fruit, homemade yoghurt en voor wie wil door een kok bereidde verschillende ei-variaties.

Hidden Hotel ontbijt

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen… Hidden Hotel is een aanrader!

Deze actie is inmiddels verlopen

Win een hotelovernachting in het Hidden Hotel

En dan nu het goede nieuws: Ik mag 1 iemand blij maken met 1 hotelovernachting (voor 2 personen) in het Hidden Hotel. Je slaapt dan in een soortgelijke kamer als de onze en kan natuurlijk van zo een heerlijk ontbijtje genieten. De prijs is op basis van beschikbaarheid en van de overnachting kan je tot 31-12-2014 gebruik maken. Meedoen is heel makkelijk en doe je via het tooltje hieronder. Succes!!

Hidden Hotel

28, Rue de l’Arc de Triomphe
75017 Paris
Tel. +33(0) 1 40 55 03 57