met de trein naar BerlijnErgens in de jaren 90 maakte ik met mijn toenmalige vriendje een treinreis door Europa. Een maand lang trokken we door Frankrijk, Italië en Spanje. Heerlijk vond ik het, tas op de rug en treinen maar. Blij was ik dan ook met de eersteklas treintickets voor Berlijn van NS International. Wil jij ook met de trein naar Berlijn? Ik heb een aantal tips voor je.

Ik was al eerder dit jaar in Berlijn, toen ging ik met het vliegtuig. Het voordeel van vliegen is dat je in korte tijd van A naar B reist (de wachttijden op het vliegveld buiten beschouwing gelaten dan). Maar ja, ik heb best wel wat vliegangst dus de trein is wat mij betreft een prima alternatief.

tips trein Berlijn

Tips voor een treinreis naar Berlijn:

  • Voor de prijs hoef je het niet te laten: al vanaf 39 euro reis je voordelig 2e klas met de trein naar Berlijn.
  • Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt op de scherpste prijzen bij NS International.
  • 1e klas reizen doe je vanaf 69 euro, en dat heeft zo zijn voordelen, waaronder stroom om je telefoon op te laden.
  • Wist je dat er wel 6x per dag een trein van Amsterdam naar Berlijn gaat?!
  • De treinreis van Amsterdam naar Berlijn duurt zo een 6,5 uur.
  • Wat kun je doen in de 6,5 uur: een lekker boek lezen, muziek luisteren, genieten van het uitzicht, de 8500 foto’s op je telefoon eens uitzoeken. Of een VLOG maken, zoals deze die ik op de terugweg in de trein monteerde:

  • Wat ook fijn is om te doen in de trein: eten! Wij hadden allerlei lekkers mee en anders is er een restauratie in de trein waar je food & drinks kunt scoren.
  • In de trein naar Berlijn is helaas geen wifi dus een extra bundel aanschaffen is misschien geen gek idee.
  • Tips voor het boeken van je treinreis: Judith en ik hadden plaatsen tegenover elkaar. En omdat je echt enorm veel beenruimte hebt zit je een behoorlijk eind uit elkaar. Ik raad je dan ook aan om plaatsen naast elkaar te reserveren, dat is echt veel gezelliger.
  • Tot slot nog een laatste tip: trek comfortabele kleding in laagjes aan. In het vliegtuig is het niet anders: dan is het weer koud, dan weer warm. Zo hadden wij op de heenweg de pech dat de airco kapot was in onze coupe. Gelukkig bracht het Duitse biertje in de restauratie verkoeling 😉

Berlijn trein

Zelf met de trein naar Berlijn? 

Op de site van NS International reserveer je heel eenvoudig je tickets.

Juud & Bonnie