Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de strandstoelen staan klaar voor een heerlijke vakantiedag aan zee. Wat zal ik vandaag eens gaan eten? Ik maak Anette’s snelle pastasalade met rucola klaar, een recept dat ze voor de vakantie met me gedeeld heeft. Smullen!

Laatst maakte ik al de superlekkere pastasalade van collega Gerard klaar. Mia en ik zijn er dol op, pastasalades. Voedzaam, lekker en ook nog eens simpel te bereiden. Alleen Mia is er vandaag niet dus ik ga er in mijn eentje van genieten.

Ingrediënten voor de pastasalade met rucola:

 • Cherrytomaten
 • Pasta (ik had heel toepasselijk speltpasta in schelpvormpjes genomen)
 • Rucola
 • Olie
 • Balsamico azijn
 • Peper en zout
 • 2 teentjes knoflook
 • Basilicum
 • Honing
 • Handje pijnboompitten
 • Parmezaanse kaas (deze heb ik achterwege gelaten, ben ik zelf niet zo dol op)

Bereiding

Maak een dressing van olie, balsamico azijn, peper, zout en geperste knoflook. Snij de cherrytomaten doormidden en doe deze door de dressing.

Voeg ook een flinke hand basilicumblaadjes (gescheurd) toe. Kook de pasta en laat afkoelen (kan ook lauwwarm).

Rooster ondertussen de pijnboompitten. Doe de sla in een kom, meng de pasta erdoor heen en meng vervolgens de dressing er door. Maak af met grote snippers parmezaanse kaas en pijnboompitten. Schep de salade op de borden en besprenkel met wat honing.

Kijk, mijn tafeltje is gedekt

met het Bitossi servies waarvan je op dit moment de bekers kunt winnen!! Meedoen kan hier.

Trouwens, deze pastasalade met rucola is veel te lekker om alleen op te eten, ik nodig strandmattie Gerard uit.

Eet lekker!