Dat heb ik nou altijd al eens willen doen, varen langs een windmolenpark op zee. Ik kijk er in de zomer dagelijks op uit vanaf mijn strandhuisje. Hoe zou het daar zijn, 25 kilometer uit de kust? Vrijdag 28 augustus doe ik het en vaar ik erheen, heb je zin om mee te gaan? 

Zoals je boven op de foto ziet, dat is natuurlijk geen werkelijkheid. In het echt zijn ze veel kleiner en staan ze vele malen verder op zee. Bij zeedamp is er niets te zien, alleen bij helder weer zie je ze staan.

Toen Nuon hoorde van mijn “wens” om eens een kijkje te gaan nemen bij een windmolenpark op zee was hun reactie “maar dat is toch zo te regelen?”

En zodoende… vrijdagmiddag 28 augustus om 15.15 verzamelen we op de kade en om 15.45 varen we af. De boot ligt bij de “Dankzij Terminal” aan het Sluisplein, aan de zogenaamde “Kop van de haven” in IJmuiden.

Kinderen zijn welkom. Maar zeeziekpilletjes ook 😉 Op zo’n 25 kilometer uit de kust kan het er best onstuimig aan toe gaan.

De volle zee op, wat een avontuur!

Vaar je ook mee? Ik mag 4 mensen meenemen. Aan boord wordt voor een hapje en drankje gezorgd. Ook is er iemand van Nuon aanwezig die jou graag uitlegt – als je dat wilt tenminste – waarom windmolenparken zo belangrijk zijn. Daar ben ik nog best nieuwsgierig naar…

Call me crazy: ik ben dol op verlaten panden, oude fabrieken, ronde schoorstenen van baksteen, hijskranen en grote windmolens.

Zoals op dit festival laatst, Colors of Ostrava in Tsjechië.

Colors of Ostrava

Maar of ik nou altijd even blij word van “horizonvervuiling”?

Doe je het, ga je mee?

Laat mij dan even per e-mail weten of je meewilt, vóór maandag 17 augustus.

Meer informatie over het boottochtje:

  • We verzamelen om 15.15 uur bij Sluisplein 78  1975 AG IJmuiden. (tegenover nr. 80)
  • Het boottochtje duurt ongeveer 2,5 uur. Rond 18:00 uur sta je dus weer aan wal en kun je zeggen “dáár ben ìk geweest!” Cool toch?!