En dus wordt er in Huize Dubois volop gehoepeld en gespringtouwd. Over dat springtouwen wil ik het even hebben. Het begon zo… Mia kwam thuis van school met een springtouw. Dat had te maken met een project en er moest thuis geoefend worden. Leuk!! Bijna net zo leuk als een handstand maken. Alleen wat blijkt, ik kan er helemaal niets meer van!!

Mia daarentegen, springt zich een slag in de rondte. Alleen gekruist en dubbel lukt niet. Al rap hebben we de smaak te pakken en kunnen we het non-stop een paar minuten achter elkaar volhouden. Ik heb de dubbele weer onder de knie en Mia kan de gekruisde heel goed.

touwtje springen Never Grow UpDaar is Judith. “O leuk touwtje springen, daar was ik vroeger heel goed in!!” Uhuh… beter dan ons zeker?! JA dus! Judith laat ons met het springtouw alle hoeken van de achtertuin zien. Gekruist, dubbel, tussensprongetjes, swings & tricks waarvan wij het bestaan niet weten! Of we Doutzen wel eens hebben zien touwtje springen. Of Adriana Lima. “Nou, nee… zijn die zelfs nog beter dan jij?” Kijk zelf maar (waarschuwing: je zou er wel eens door geïnspireerd kunnen raken).

 Nog maar wat oefenen met dat touwtje springen dus…

We doen ons best en het springtouw gaat overal mee naartoe. Toch blijft de achtertuin onze favoriete playground. We maken vorderingen, Mia kan nu ook de dubbele en mijn crossovers gaan als de gesmeerde bliksem.

springtouwen collage

Touwtje springen volgens een schema:

Ik heb een schema opgeduikeld en probeer nu een soort van routine op te bouwen:

  • 2 minuten rustig touwtje springen (warming-up)
  • 30 seconden rust
  • 30 seconden touwtje springen (zo snel mogelijk)
  • 30 seconden rust
  • 30 seconden touwtje springen (zo snel mogelijk)
  • Herhaal dit schema 10 tot 15 minuten lang

Hier zie je een gezellig filmpje waarin we lekker aan het springtouwen zijn. We zijn er nog niet hoor, maar oefening baart kunst 🙂

Gaan we deze thuis workout volhouden?

Ik weet het niet zeker, maar we gaan de uitdaging aan!! Van Judith hebben we een professioneel springtouw cadeau gekregen. Ook heb ik een yogamatje, 2 kettlebells en onze nieuwste aanwinst: – een supersonische hoepel met massage randen – klaarliggen. Een thuis workout in combinatie met mijn nieuwe Smile Sport abonnement…  Doutzen, eat your heart out! 😉

Wat is een goed springtouw?

Ga je ook beginnen? Ik zou wel een knap springtouw kopen. Met lagers, een goed gewicht en touw dat in te korten is. Ik vind dit springtouw fijn.

springtouwen oma