Amsterdam Roest Interieur OHimP

Roest in Amsterdam Oost is een creatieve stadsoase, zoals ze het zelf noemen. Ik was er nog niet eerder geweest, terwijl dit toch een geweldige hotspot is op een oud fabrieksterrein, dat als sinds 2011 bestaat! Roest is én een café én een bar én stadsstrand én een culturele vrijplaats voor markten, feesten en events. Ik vind Roest TOP!

Roest is gevestigd op een prachtige, karakteristieke plek, het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland. Op het Oosterburgereiland werden vroeger schepen en stoommachines gebouwd. In het Koud Gas Gebouw werd de energie hiervoor opgewekt. Alleen het hoognodige is gedaan om dit historische terrein tot een karakteristieke hang-out om te toveren.

Amsterdam Roest Interieur OHimP

Het Interieur van Roest

In de loop der jaren is Roest geworden tot wat het nu is. Telkens worden nieuwe schatten gevonden die een mooie plek krijgen in het Koud Gas Gebouw.

Roestige pijpen, oude meters en rustieke kranen. Het zit er allemaal nog in!


Eten en drinken bij Roest

Overdag shop je in de zgn. Super De Bar lekkere hapjes bij elkaar. Er staat van alles: broodjes, pasta’s, chipjes, lollies… dat werk. Wil je wat “groters” eten dan kun je terecht bij de Keukenbus, een rode dubbeldekker waar o.a. heerlijke pizza’s gehaald kunnen worden. Ook leuk: je kunt bij Roest een DIY Barbecue pakket bestellen. Rond borreltijd gaat de cocktailbar open en haal je de lekkerste drankjes.
  
  

Een gezellig stadsstrandje

Op het terrein van Roest is een gezellig stadsstrand gevestigd. Ligbedden, picknickbanken of retro kuipstoeltjes… het staat er allemaal.

Amsterdam Roest stadsstrand

Ook sportief gezien kun je losgaan bij Roest, op het volleybalveld of de hindernisbaan.

Check de agenda voor expo’s, events en party’s.

Roest
Jacob Bontiusplaats 1, 1018 PL Amsterdam
Telefoon:020 308 0283

Meer fijne plekken in Amsterdam: