Courgette én citroenrasp in een cake in a jar, hoe zou dat smaken? Ik twijfel als ik het recept lees maar eenmaal gemaakt… de smaak is gewoon close to perfection! Verrassend, luchtig en romig, om maar even in kokstermen te blijven. Ook Mia likt haar vingers af bij dit lekkere recept.

(Al heb ik haar natuurlijk niet verteld dat dit een supergezond cakeje is met als hoofdbestanddeel courgette).

Ingrediënten cake in a jar met courgette:

200 gram speltbloem
½ theelepel zout
½ theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel kaneel
schil van 1 citroen (geraspt)
ongezouten roomboter op kamertemperatuur (115 gram)
100 gram palmsuiker
grote eetlepel honing
2  eieren
1 geraspte courgette
1 kopje gehakte walnoten

(null)

Hoe maak ik de cake in een jar met courgette klaar:

Bij dit recept lees ik dat je eerst alle droge ingredienten moeten mengen en vervolgens de natte. Dat vind ik teveel gedoe dus ik doe alles gewoon lekker bij elkaar in een kom. Ik roer, ik spatel en ik schep om, net zolang tot er een mooi beslag ontstaat. Nou ja, glad wordt het niet helmaal, de courgette heb ik nl. grof geraspt.

KIDSPROOF: nice and easy cake in a jar recipe - cake in a jar recept met courgette en citroen - One Hand in my Pocket

De oven verwarm je voor op 180 ºC en vervolgens neem je een stuk of 7 Mason Jars (kopjes kunnen ook en waarschijnlijk kom je met muffinvormpjes net zo ver). Deze vul je voor 2/3 met het beslag en plaats ze je 25 minuten in de oven. Na 25 minuten check je of de satéprikker droog uit het potje komt  en kun je er gelijk van gaan genieten.

Is dit cakeje Mia-proof?

<ongeinteresseerde gezichtsuidrukking> “Zit er citroen in of zo?”
<huiverige blik> “Ehh ja, hoezo?”
<verrassend blij gezicht> “Lekker!”

(null)

Tea-time en me-time… wat hou ik toch van het weekend 😉

(null)

Meer cake recepten

Cake in a jar met banaan
2 lekkere suikervrije mugcakes
Muffin met speculaas