Made in India van Meera Sodha neemt je als lezer (en als kijker) mee in de kleurrijke Indiase keuken. Het boek staat vol tips over keukentools, weetjes over ingrediënten en natuurlijk heerlijke recepten. Ik mag 2 exemplaren van dit prachtige boek weggeven, doe je mee?

Van de week maakte ik al dit lekkere gerecht uit het boek, een dikke soep van groenten met geroosterde kikkererwten:

made in India - One Hand in my Pocket

India, ik ben er nog niet geweest. Toch is het land me niet onbekend. Door mijn jaarlijkse bezoek aan het IFFR – met elk jaar wel een film uit India op het programma – ken ik al vele Indiase aspecten. Met de Indiase keuken kwam ik in aanraking door de film The lunchbox, een aanrader trouwens! In deze film zie je aan de hand van een mooi verhaal hoe de ingewikkelde infrastructuur van de vele lunchboxen in dit land verloopt. Kijk anders maar even naar de trailer, dan begrijp je misschien beter wat ik bedoel;-)

In Made in India staat een heerlijk lunchbox gerecht: de werkmanscurry. 

De recepten in made in India…

Zijn niet alleen heerlijk maar ook nog eens makkelijk te maken. Meera’s inspiratie komt uit de vele familierecepten die in de loop der jaren bewaard zijn gebleven.  Door de oude familiekiekjes en foto’s van haar zelf krijg je een leuk kijkje in de keuken van Meera’s leven.

Welke recepten uit het boek ga ik zeker nog maken:

  • Een masala chai thee, het blijkt verrassend eenvoudig zelf te maken.
  • Pav Bhaji, een kruidig straatvoedselrecept met gehakt en witte bolletjes.
  • Veel Curry’s natuurlijk. Deze lijkt me lekker: Lasan nu Shaak, een curry met 100 tenen knoflook.
  • De kachumbar salade, met veel miniromatomaatjes, sjalotten en koriander.

 
De Indiaase ingrediënten-weetjes in Made in India

De laatste 25 pagina’s van het boek zijn gevuld met hele fijne informatie over de ingrediënten die gebruikt worden in het boek. Met veel koken wij in Nederland ook: linzen, gember, knoflook etc. Maar veel weetjes hierover zijn nieuw voor mij:

Wist je bijvoorbeeld dat knoflook:

…niet alleen voor de smaak gebruikt wordt, maar ook om zijn schimmelwerende en antibacteriële eigenschap, en voor het voorkomen van verkoudheid?

Tot slot nog over de handige inhoud

Of je nu vegetarisch eet, veganistich bent of van vlees of vis houdt, in Made in India staan recepten voor iedereen. Ook andere thema’s komen aan bod: koken met kinderen, vetarme gerechten, zuivel- of glutenvrije recepten en de typische Indiaase lunchpakketjes

Deze actie is niet meer geldig: winactie Made in India

Het kan toch bijna niet anders dat je zin hebt gekregen in dit heerlijke boek van Meera Sodha? Dat komt goed uit, want ik mag 2 exemplaren van Made in India weggeven. Meedoen is heel makkelijk:

Je doet mee als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Ik word natuurlijk ook erg blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je dit bericht wilt delen. Heel veel succes!!

Made in India - winactie - One Hand in my Pocket