vtwonen trendsWoontrends, ik ben er gek op. Alleen best een gedoe om telkens de nieuwste trends door te voeren in je huis, toch?  Deze 5 vtwonen trends die ik spot op de vt wonen&design beurs bewijzen het tegendeel en kun je juist geheel gemakkelijk naar eigen smaak toe passen in je woning. Laat je inspireren! 🙂

Trend 1: planten

Al een tijdje zijn planten hip & happening. Vooral vetplanten en cactussen vinden gretig aftrek bij de vele tuincentra. Hierbij geldt: overdaad schaadt niet! Hoe meer potjes bij elkaar hoe beter. Ook de plantenhangers van macramé doen het goed en zijn op veel stands op de vt wonen&design beurs terug te vinden.


  
  

Trend 2: gallery walls

Gallery walls zijn eigenlijk verzamelingen van kaarten, foto’s en objecten op een mooie manier bij elkaar gehangen aan de muur. Het leuke is, iedereen kan het! Op Pinterest heb ik al de mooiste gallery walls verzameld, maar ook op de vtwonen beurs doe ik volop inspiratie op:


  
  

Trend 3: allesbehalve-wit-muren

Al een tijdje overweeg ik een zwarte muur ergens in mijn huis. Het punt is, ik durf het niet! Maar een muur van underlayment, dat is natuurlijk zo gefixt.
  
  

Trend 4: verschillende takken in verschillende vaasjes

Qua vt wonen trends lijkt deze trend natuurlijk op de planten trend. In the end gaat het er eigenlijk om dat groen (en daar schaar ik voor het gemak ook even gedroogde takken onder ;-)) het gewoon hartstikke goed doet in huis. Gecombineerd met leuke oude vaasjes en glaasjes kan jan en alleman op deze manier een hele leuke eyecatcher creëren.
  
  

Trend 5: retro schatten als eyecatcher

Heerlijk, objecten uit lang (of minder lang) vervlogen tijden. Op de rommelmarkten die ik afstruin (zoals deze in Tsjechië en deze in Brussel) zie ik er altijd wel een paar. Vaak kan ik me niet inhouden en neem dan zo’n schat mee naar huis. Ook op de Woonbeurs kom ik er een aantal tegen. Die rollerskates, daar heb ik vast nog wel een leuk plekje voor!
  


  

Wat mij verder op viel qua vt wonen trends:

  • Veel goud: vaasjes, fotolijstjes en andere woonaccessoires. Maar ik heb ook gouden keuken- en badkamerkranen gezien. Mooi!
  • Over kranen gesproken: wat vind je van deze kraan + keukenblok van mijn neef Joram:

De Hoop Amsterdam kraan

  • Of deze lampen? Ook van zijn hand. Ik vind de lamp met de “rode brandweerkraan” echt geweldig! Samen met zijn compagnon maken ze übermooie objecten van aluminium, RVS en staal.

De Hoop Amsterdam lampen

  • Ik viel ook als een blok voor deze bank. Zoiets zet ik graag in mijn tuin volgend jaar 😉

Of doe mij anders maar deze supercoole douche!!

vtwonen douche

Ook naar de vt wonen&design beurs?

Van 29 september t/m 4 oktober vindt de vt wonen&design beurs plaats in de Amsterdam RAI. Op deze site vind je meer informatie over de tijden en tickets.