San Francisco here I come - OHimPEn toen kwam de dag dat Mia gevraagd werd om met Sanne mee te gaan naar Sardinië in de herfstvakantie… Wat leuk!! Een droom voor elk meisje toch, om met haar vriendin mee op vakantie te gaan. Maar wat zal ik eens gaan doen? Gewoon doorwerken?? NEE joh! Ik pak ook mijn biezen en ga op solovakantie, San Francisco here I come!!

Over impulsaankopen gesproken… Op de site van KLM kijk ik hoe duur tickets naar New York zijn. Superleuk, maar om daar nou een week in mijn eentje te zijn, terwijl ik er vorig jaar nog een week met Mia geweest ben? Er zijn vast meer plekken in mijn droomland USA waar ik terecht kan. Over San Francisco lees ik op de site dit:

Beleef de stad waar nog altijd een vleugje van de jaren zestig hippiecultuur hangt. Geniet van het uitzicht terwijl je over de wereldberoemde Golden Gate Bridge loopt. Of neem de boot naar Alcatraz-eiland en ga lunchen op het gezellige Fisherman’s Wharf.”

Die brug staat torenhoog op mijn bucketlist! En Alcatraz?! Ik ben direct om en heb binnen 15 minuten een ticket geboekt.

San Francisco, here I come!

golden gate bridge - One Hand in my Pocket

Wat ik zeker ga doen in San Francisco:

  • Over de Golden Gate Bridge fietsen.
  • Met de boot naar Alcatraz.
    Alcatraz - OHimP
  • De Painted Ladies bezoeken (dat zijn de gekleurde, Victoriaanse huizen):

painted ladies - OHimP

  • Hiken, in Point Reyes National Seashore?
  • Genieten van het uitzicht op Twin Peaks:

Twin Peaks - San Francisco

  • Een lege koffer vullen met heerlijke aankopen!!!!
  • En… wat nog meer op mijn pad komt.

Een roadtrip van San Francisco naar Santa Cruz

Zal ik het doen? Ja ik doe het! Ik ga ook 3 dagen besteden aan een kleine roadtrip: van San Francisco naar Santa Cruz. De Ford Escape SUV/AC/A/4dr is via Sunny Cars al geboekt. JIEHAAA!

road trip San Francisco - Sant Cruz

Kijk die tot de verbeelding sprekende namen die ik onderweg op Highway 1 ga tegenkomen: Half Moon Bay, Davenport… Ik lees dat er een Pumpkin Fair is als ik daar rijd. Hoe Amerikaans wil je het hebben? Ik ga er zéker naartoe. En ook naar de vuurtorens en viaducten. Bereid julllie maar vast voor op blogs, vlogs en een overdaad aan foto’s 🙂

In Santa Cruz ga ik chillen op het strand

En naar de kermis. En weer hiken. En een beetje shoppen? Kijk dan:
Santa Cruz - OHimP
Santa Cruz - OHimP
Santa Cruz beach

Solovakantie? Love it!

“Ga je echt alleen? Stoer hoor”…

Maar ik vind het juist heerlijk. Helemaal je eigen plan trekken, doen waar je zin in hebt. En misschien ook een beetje dieper nadenk over dingen die eens uitgedacht moeten worden… Al eerder ging ik alleen op reis, naar Praag bijvoorbeeld in december. En in 2013 maakte ik een 4-daagse roadtrip naar Valencia. Een week is net weer wat langer, ik ben benieuwd!

San Francisco tips?

Weet jij nog plekken in San Francisco die echt een aanrader zijn? Of plaatsen langs Highway 1 waar ik pertinent even zou moeten stoppen? Laat het me weten! Alle tips zijn heel welkom. Ook van die ene geweldige AirBnB bijvoorbeeld 🙂

San Francisco, here I come!

En inmiddels is de reis achter de rug en lees in de volgende blogs alle TOP ervaringen: