Vrolijke jazzdeuntjes, geklink van glazen en geklop van hamers. Deze geluiden kun je verwachten als je in Haarlem langs hotspot The Lousiana loopt. Laat het vooral niet alleen bij geluiden blijven, deze tent moet je gezien én beleefd hebben! Is het een cocktailbar? Nee. Is het een lobstershack? Nee. Het is beiden!

Want zoals eigenaar Fausto Albers vindt: “I rather eat in a bar than drink in a restaurant”. En dit bracht hem ertoe zijn jarenlange ervaring uit de Londense cocktailscene en zijn voorliefde voor crabs & lobsters te combineren tot The Louisiana, een swingend eetcafé.

Partner in crime Pank Overbeek doet lekker mee en maakt achter de groots opgezette bar de allerlekkerste cocktails klaar. Moet je kijken hoe vakkundig hij dat doet:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=JZ5hf8KK7tE[/embedyt]

Tetris aan de eettafels

Samen met collega Erika genieten we van de cocktails en de ambience. We hebben, zonder dat we het weten, voor het kleinste tafeltje in The Louisiana gekozen.

Lukt het zo wel met onze krabben en kreeften?
Ja hoor, ruimte zat. Jullie gaan gewoon Tetris spelen met jullie glazen, borden en bestek!“, zegt de allervriendelijkste waitress.

Ze heeft gelijk, het past prima.

Brother from another mother

Ik ben wel bekend met 2 brothers & 2 sisters from another fathers, maar een brother from another mother…? Ik probeer het 🙂 Het lijf van een kreeft en de poten van een krab. Ik knijp, ram en sla en geniet met muizenhapjes van al het lekkers. Erika heeft de Surf and Turf besteld, een halve entrecote en een halve kreeft. Ook zij smult en smakt een eind heen.

Dansen op jazzy tunes bij The Louisiana

Gezellig, in het weekend zijn er vaak live optredens in The Louisiana. Jazz musicians nemen je mee naar vroegere tijden in New Orleans. De tafels zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden via een sleuf in de muur.

Nou, ik weet het zeker…

Ik kom terug! Voor de sfeer, de muziek, de cocktails en het overheerlijke eten.

The Louisiana
Zijlstraat 21
2011 TJ Haarlem
023-2026032

Facebook pagina