Als je in San Francisco bent dan is er een ding dat absoluut niet op je programma mag ontbreken: een bezoek aan de Golden Gate Bridge. De beste ervaring heb je natuurlijk als je er echt overheen gaat. Dat kan met de auto, lopend of met de fiets. Ik huurde een fiets en I took ’em! Het was een geweldige ervaring. How to bike the Golden Gate Bridge? Heel gemakkelijk…

San Francisco is een stad die je prima met de fiets kunt verkennen. Op heel veel plekken kun je dan ook fietsen huren. Vooral in de zgn. bay area zijn er volop aanbieders. Ik huur de mijne bij Blazing Saddles, waar je ook verschillende guided tours kunt doen. Maar om nou in een groep over de brug te fietsen… ik doe hem gewoon lekker solo.

Gelijk zien hoe het werkt, check m’n korte video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=wa6G9qNyunc[/embedyt]

Tip tussendoor: verken San Francisco op je eerste dag met Love Tours. Je zit in het allerleukste Volkswagen busje en krijgt in 2 uurtjes de belangrijkste plekken in San Francisco te zien, waardoor je een goed beeld van de stad krijgt. De tour wordt gegeven door een vrolijke inwoner die allemaal leuke anekdotes verteld.

San Francisco Love Tours - OHIMP

Bike the Golden Gate Bridge

Mocht je denken dat je met een half uurtje wel uitgefietst bent… think again! San Francisco barst van de heuvels en ook de weg naar naar de Golden Gate Bridge toe zit er vol mee. Je fietst eerst langs de baai over mooie verharde fietspaden. Van Blazing Saddles heb ik een duidelijke plattegrond meegekregen maar eigenlijk heb je hem niet nodig want alles staat prima aangegeven. Het is af en toe flink klimmen maar als je eenmaal boven bent word je rijkelijk beloond… moet je kijken wat een uitzicht:

how to bike the golden gate bridge - OHIMP

Op de brug zelf is het geweldig! Natuurlijk heb ik m’n selfiestick mee wat me ongezouten commentaar van een medefietser oplevert. “Hey, put that thing away, it’s dangerous!” Pff bemoeial, ik kom uit Nederland Fietsland hoor! Hoop maar dat het zijn telefoon is die ik hier op de foto zie liggen 😉

selfiestick golden gate bridge
Hoe gaat het aan de overzijde van de Golden Gate Bridge?

how to bike the golden gate bridge - OHIMP

Natuurlijk ga je eerst genieten van al het moois om je heen. Vanaf diverse plekken onderweg heb je prachtig zicht op de stad. San Francisco staat bekend om de plots opkomende mist. Dat gebeurt ook als ik er ben, maar het levert eigenlijk best mooie plaatjes op ;p

how to bike the golden gate bridge - OHIMP

how to bike the golden gate bridge - OHIMP

En nu dan, uitgefietst?

Nee, als je toch bezig bent fiets je door naar het leuke stadje Sausolito. Hier kun je lekker wat eten, drinken en als je zin hebt zelfs shoppen. Je kunt nu kiezen, ga je terug met de fiets of neem je de veerboot? Ik heb een beetje pech want het regent, iets wat hier niet vaak voorkomt. Ik kies dus voor de veerboot terug naar San Francisco, dat niet meer dan 30 minuten in beslag neemt.

Je komt aan bij The Port of San Francisco, waar een heerlijke overdekte farmers market is gevestigd.

IMG_0597.JPG

Al met al ben ik 4 uurtjes op pad, maar je kunt het natuurlijk zo lang of kort maken als je zelf wilt.

[map id=”13″]

how to bike the golden gate bridge - OHIMP

Wat ik verder schreef over mijn San Francisco belevenissen: