San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Wat San Francisco kenmerkt zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist die plotseling opkomt maar ook weer kan verdwijnen. Door het heuvelachtige karakter van de stad kun je op veel plekken genieten van prachtig uitzicht. Dit zijn de 7 best views on San Francisco, waar ik zelf geweest ben:

Nou ja… voor de laatste 2 moet ik nog even terug naar San Francisco, wat ik niet eens zo heel erg vind 😉

7 best views on San Francisco - One Hand in my Pocket

Alcatraz

Ik schreef het al eerder, je gaat niet naar San Francisco zonder een bezoek te brengen aan de wereldberoemde gevangenis Alcatraz. Uitgeroepen tot een Unesco Werelderfgoed monument is Alcatraz natuurlijk een bezoek op zich waard. Maar je hebt er ook nog eens een geweldig uitzicht op San Francisco.

San Francisco, CA 94133, Verenigde Staten
best views on San Francisco - view from Alcatraz

Billy Goat Hill Park

Deze heuvel heeft een prachtig uitzicht over de stad en de baai en als je geluk hebt hangt er aan de boom een schommel waar je heerlijk in kunt schommelen. Dat ziet er dan zo uit:

best views on San Francisco - view from Billy Goat Hill park
Heb je minder geluk – net als ik 😉 – dan is de schommel geknapt, weggehaald of gemolesteerd en dan ziet het er zo uit. Nog steeds prachtig toch?

San Francisco, CA 94131, Verenigde Staten

Billy Goat Hill Park

Dolores Park

Mission Dolores Park is een van de populairste parken van San Francisco, het bruisende hart van de al even levendige, multiculturele Mission wijk. Naast een bezoek aan dit park deed ik in de Mission District ook hele mooie streetart ontdekkingen.

Groene gazons, hoge palmbomen, een voetbalveld, zes tennisbanen, een basketbalveld, een speeltuin, een honden uitlaatplek en een clubhuis met recreatieve voorzieningen zijn er te vinden in het Dolores Park. Vele festivals, optredens en andere culturele evenementen worden hier gehouden, en op zonnige middagen stromen San Francisco inwoners massaal naar dit park om te spelen, te picknicken, te loungen en om te genieten van een spectaculair uitzicht op de skyline van de stad en daarbuiten.
best views on San Francisco - view from Dolores Park

Twin Peaks 

De wereldberoemde toeristische attractie Twin Peaks is met 922 voet hoogte de op-2-na-hoogste heuvel in San Francisco en biedt een spectaculair uitzicht op de Bay Area. Het waait er altijd stevig, iets om rekening mee te houden als je een bezoek gaat brengen.

501 Twin Peaks Blvd, San Francisco, CA 94114, Verenigde Staten

best views on San Francisco - view from Twin Peaks

Grandview Park

Het Grandview park ligt in het Sunset District en heeft een fenomenaal uitzicht dat zich uitstrekt van het centrum van San Francisco en het Golden Gate Park naar Pt. Reyes en helemaal rond het meer van Merced.

San Francisco, CA 94122, Verenigde Staten

best views on San Francisco - view from Grand View Park

Corona Heights Park

Dit park heeft een aantal van de betere uitzichten op San Francisco en is vooral in het voorjaar rijk aan prachtige wilde bloemen.

Roosevelt Way & Museum Way – San Francisco – 94114

best views on San Francisco - view from Corona Heights Park

Bernal Heights Park

Bernal Hill biedt bezoekers een adembenemend 360 panorama view en helder uitzicht op de San Francisco Bay, de Golden Gate Bridge, de binnenstad, San Bruno Mountain, en de heuvels van de East Bay. De winderige hellingen zijn hier nog steeds zonnig als bij Twin Peaks de middag mist toeslaat. Bezoekers kunnen op de top van de heuvel lekker rondwandelen en ontsnappen zo aan de hectiek van de stad.

San Francisco, CA 94110, Verenigde Staten

best views on San Francisco - view from Bernal Heights

Wil je meer weten over de natuur, de parken en de best views on San Francisco? Ik vind deze site heel erg fijn.

[map id=”16″]

Wat ik verder schreef over mijn San Francisco belevenissen: