6 uur in de auto voor een typische Franse bistro? Dat is helemaal niet nodig. In Haarlem is immers Café Colette, een heerlijk eetcafé dat niet onder doet voor de exemplaren in Frankrijk.

Ik moet bekennen, het is geen straf om de Haarlemse hotspots in kaart te brengen. Zo maak ik kennis met de leukste restaurantjes en ontmoet de meest gezellige Haarlemmers. Ook in Café Colette. Niet alleen aan de tafel naast ons zit zeer aangenaam gezelschap ook eigenaar Maarten blijkt een gezellige kletser.

Café Colette bediening

Franse keuken?

Maarten is samen met Hans en Robert eigenaar van Café Colette. Hij vertelt ons dat de kaart niet 100% Frans georiënteerd is. ‘In de bistro’s in Parijs wordt immers ook gewoon pasta geserveerd’. De kaart veranderd 4 keer per jaar zodat er echt met seizoenproducten gewerkt kan worden. Een aantal gerechten met een toch wel duidelijk Frans karakter hebben in de loop der tijd een vaste plek op de kaart weten te veroveren: escargots, uiensoep, steak tartare, oesters, en crème brûlée.

“Jij bent fan van oesters? Wij hebben elk weekend Happy Oyster Hour!” zegt Maarten.

Laat ik vandaag beginnen met 6 stuks. 

Laura is met me mee vanavond en we eten onze buikjes rond. We kiezen voor salades, visgerechten en nemen als toetje een taartje en een crème brûlée. Ondertussen worden we supervriendelijk bediend en geadviseerd door Maarten en zijn staf.

Het interieur bij Café Colette

Ben jij net als ik dol op een toegankelijke, bistro-achtige sfeer als je uit eten gaat? Dan ben je bij Café Colette aan het juiste adres. De inrichting is tijdloos en kent een Frans invloed, met de grote oude spiegel, de metrotegels (ik hou daar toch zo van) en de klassieke Franse Thonet stoeltjes.

Zelf naar Café Colette?

Ik zou het doen. Grote kans dat je mij er trouwens tegenkomt op zaterdag rond een uurtje of 16 😉

Bekijk hier de actuele menukaart. En o ja… Ga je dineren, dan zou ik wel reserveren van tevoren, dat kan eenvoudig hier.

Cafe Colette
Oude Groenmarkt 22
2011 HL Haarlem
Facebook
impression 2