Vanaf het moment dat Coco Chanel haar “little black dress” introduceert in 1926, staat zwart voor chique. Haar eerste LBD is een eenvoudige zijden jurk met weinig poespas. Chanel vindt dat mode zowel chique als functioneel moet zijn. Haar redenering: op zwart zie je geen vlekken en het jurkje moet iedere vrouw kunnen passen.

Simpel en toch sexy dus. Maar wat je niet wist over de little black dress…

Is dat deze helemaal niet LITTLE hoeft te zijn!

Het gaat juist om de eenvoud van het jurkje, zonder al teveel opschmuck maar natuurlijk het liefst wel met een grootst effect.

Marilyn Monroe LBD

Wist je bijv. ook al dat:

  • als je graag zwart draagt, dat je dan een vastberaden persoonlijkheid bent? Je hebt graag de controle over jezelf en anderen. Je bent creatief en idealistisch. Je zult altijd afmaken waaraan je begonnen bent. Je bent een harde werker en houdt van problemen oplossen.
  • uit onderzoek blijkt dat als je zwart draagt, dat anderen jou als zelfverzekerd, intelligent en aantrekkelijk bestempelen?
  • zwart helemaal niet altijd “afkleedt”? Je kunt er – als je er niet de juiste combinaties bij draagt – zelfs heel erg lomp in uitzien. Tips om dit te voorkomen zijn: 
    1. Combineer jouw LBD altijd met accessoires om het zwart te doorbreken of de aandacht af te leiden. Een ketting, oorbellen of een ceintuur die matched met je schoenen.
    2. Draag voldoende make-up bij de little black dress. Zwart kan je slank doen lijken, maar het benadrukt wel een fletse huid en donkere kringen. Voorkom dit door bijv. door kleurrijke lippenstift te dragen en net even wat meer mascara op te doen.

Party outfit #2: Jurkje Ruby Black

Shoptip little black dress

Miss Green, het mooie, groene kledinglabel uit Haarlem (waar ik hier meer over vertel), heeft een TOP LBD hangen. Je shopt hem hier met 25 euro korting (alleen geldig op 10-12-15).

Deze LBD zit heerlijk, is gemaakt van 67% bamboe, 27% biologisch katoen, 7% lycra en is wat mij betreft de ideale outfit voor de feestdagen. Hoewel ik hem vandaag aanhad naar de 2e ronde van het sollicitatiegesprek 🙂

Welke schoenen denk je dat ik erbij droeg?

Miss Green party acties:

Omdat de december feestmaand al duur genoeg is heeft Miss Green deze week en volgende week op dinsdag en vrijdag telkens 25 euro korting op een geselecteerde party outfit. Dat gaat volgens dit schema:

Ma 7 -12  •  Di 8-12     30 euro korting op het pak (zwart of dark navy).
Do 10-12 • Vrij 11-12  25 euro korting op het jurkje Ruby black
Ma 14-12 • Di 15-12   25 euro korting op het jurkje Lisette (black, dark navy of forest green)
Do 17-12 • Vrij 18-12  25 euro korting op het rokje Quinn (black of herringbone)

Miss Green Little Black Dress