Boven de 40 geen korte rokjes? Sorry, maar dat is denken in hokjes. Kort, lang, dik of dun… op de juiste manier gedragen zijn korte rokjes voor elke vrouw – ongeacht leeftijd – cool. Daar komt bij, iedereen mag toch lekker dragen wat hij/zij wil.

Toch zijn er een aantal kleding etiquette die voorschrijven wat wel en niet zou mogen:

  • kleding etiquette 40 plus: geen blote armen, geen mouwloze topjes of jurken.
  • kleding etiquette 50 plus: minirokken, jurken en leggings zijn streng verboden, net als blote benen.

Ik heb er faliekant lak aan. Hoe zou deze mevrouw over de kleding etiquette denken? Ik denk zomaar zij ze ook in de wind slaat.kledingvoorschriften 40 plus - OHIMP

Gouden regel bij het kiezen van de lengte van een rok

En hierbij gaan we niet uit van leeftijd, maar gewoon wat past bij de vorm van je benen. Een gouden regel is dat de zoom nooit op het ‘dikste’ gedeelte van je benen moet vallen, maar altijd iets erover. Zo komen je benen op z’n voordeligst uit.

Wat voor panty kies je erbij?

Wil je op safe gaan, dan combineer je je minirok met platte schoenen (sneakers mogen gerust) en lekkere dikke pantykousen. Deze stijl heeft mijn voorkeur, ondanks dat de doorschijnende panty’s weer helemaal in zijn. Bedenk wel dat hoge hakken je benen langer maken en dat is vooral als je een minirok draagt van harte welkom.

Meer tips: op deze site lees ik heel veel over het kiezen van de juiste rok afgestemd op jouw figuur.

Ik kies voor dit rokje: 

rokje Quinn - Miss Green - OHIMP

Rokje Quinn van Miss Green is gemaakt van 100% (biologische) wol. Je shopt dit rokje op vrijdag 18-12-15 met 25 euro korting! (black of herringbone).

De komende/afgelopen 2 weken korting op geselecteerde outfits van Miss Green

Al eerder heb ik hier op OHIMP verteld over Miss Green, een fashionlabel dat staat voor 100% duurzame kleding. Eerlijk, stylish, comfortabel en ook nog eens betaalbaar. Helemaal met de fijne kortingen die ze de komende/afgelopen 2 weken bieden/boden! Dat gaat/ging volgens dit schema:

Ma 7 -12  •  Di 8-12     30 euro korting op het pak (zwart of dark navy). (mijn look in het pak zie je hier)
Do 10-12 • Vrij 11-12  25 euro korting op het jurkje Ruby black (mijn look in het jurkje zie je hier)
Ma 14-12 • Di 15-12   25 euro korting op het jurkje Lisette (black, dark navy of forest green) (mijn look in het jurkje zie je hier)
Do 17-12 • Vrij 18-12  25 euro korting op het rokje Quinn (black of herringbone)

Doe er je voordeel mee 🙂

kledingvoorschriften 40 plus